nb1.hu

Honvéd: eldőlt Horváth Ferenc és a segítőinek a sorsa

Már tárgyalnak a kiszemelt játékosokkal.

Pár héttel ezelőtt a Nemzeti Sport azt írta, hogy Horváth Ferenc helyett Michael Boris lesz majd a Kispest vezetőedzője. Az nb1.hu rögtön jelezte, hogy esetleges edzőváltásnak súlyos anyagi következményei vannak, ráadásul azóta voltak jó mérkőzései a Honvédnak. Tegnap egy blogger is jelezte, hogy Boris váltja Horváthot (meg azt is, hogy Dzsudzsák a DAC-hoz igazol…), de most már végleg eldőlt a vezetőedző sorsa.

Kun Gáborral, a Honvéd ügyvezetőjével a klubhonlap készített részletes interjút, amit változtatás nélkül közlünk:

„Mennyire lehet elvonatkoztatni ettől az évtől és lehet-e felhőtlen a karácsony?
Ez ilyenkor mindig nehéz, mert sajnos nem lehet elvonatkoztatni a csapat szereplésétől, már csak azért sem, mert a család ugyanúgy megéli velünk a nehezebb hétköznapokat, mint egy rosszul sikerült mérkőzés utáni hétvégét. Természetesen ugyanez igaz fordítva is, ha sikeresen szerepel a csapat, de ebből sajnos kevesebb volt idén. Ezt mindenképpen szeretnénk, ha megváltozna.

Nehéz évet zárunk, mik voltak ennek a legfontosabb tanulságai?
Talán a legfontosabb az, amit már eddig is éreztünk és most megtapasztaltunk, hogy ebben a 12 csapatos bajnokságban minden egyes pontért iszonyatosan meg kell harcolni és egy pillanatra sem szabad kiengedni.

Mit kell másként tennünk, mi mindenen kell javítanunk a következő esztendőben?
Természetesen sok mindenen. Viszonylag rendben vagyunk a lőtt gólok számában, viszont nagyon sokat kaptunk, így ezen mindenképpen változtatnunk kell. Több mérkőzés is volt, amelyet nyert helyzetből engedtünk ki a kezünkből, rengeteg pontot vesztettünk így. Stabilabb játékot szeretnénk látni, ahol nincsenek ekkora ingadozások mérkőzésen belül. Nagyobb fegyelmet és kötelességtudatot várunk el a csapattól és a stábtól, ehhez pedig meglesznek a szükséges eszközök. 

Milyen változások várhatók az első csapatnál a téli szünetben?
Az edzői stáb folytatja a munkát, azonban a keretben várhatóak változások. Elkezdődtek a tárgyalások a kiszemelt játékosokkal, de helyet is kell teremteni nekik, így természetesen távozók is lesznek. Fontos, hogy akik érkeznek, azok nemcsak játékban hanem mentalitásban is hozzá tudjanak tenni a csapathoz. Akik pedig maradnak, azok még jobban becsüljék meg, hogy a Honvédban játszhatnak.

Ha az NB I-es gárda szereplése kevés örömre is adott okot, voltak szép részei a 2021-es évnek, például a Bozsik Aréna átadása. Mit jelent ez a klubnak?
Óriási dolog, hogy végre van otthonunk és hazai pályán tudunk játszani a szurkolóink előtt. Nem volt egyszerű, amíg elértünk ide. Elég ha csak arra gondolunk, hogy a vírus miatt egy nappal a megnyitó előtt még kérdés volt, lesz-e egyáltalán mérkőzés. Szerencsére sikerült megoldani, hogy legyen és méltó ünnep volt egy ilyen nagy naphoz. A hazai pályán elvesztett pontok viszont duplán fájnak, ezért is fontos, hogy eredményesebbek legyünk a Bozsik Arénában is.

Öt MFA-nevelés játszott idén a válogatottban, több korosztályos válogatott tehetségünk van, mikor lehet még több akadémista az első csapatban is?
Először is nagy büszkeség a válogatott játékosok szereplése. Ami az első csapatban lévő akadémistákat illeti már most télen is többen csatlakoznak a felnőtt kerethez, de minden kölcsönadott játékosunkat figyelemmel követjük. Közülük többen már most is itt lehetnének, de nagy eséllyel nyártól az első csapat keretéhez fognak tartozni. Természetesen ez nagyban függ tőlük is, viszont esetükben úgy ítéltük meg, hogy egy év kölcsönjáték után még több tapasztalattal, komplexebb játékosként térnek vissza, akár az NB II-ből, akár külföldről.

Milyennek értékeled az akadémia 2021-es évét?
Annyiban nagyon jónak, hogy a felfelé áramlás jól működik és nagyon sok fiatal tehetség már 16-17 évesen meg tudja mutatni magát a felnőttfutballban a második csapat keretein belül. Emellett minden eddiginél több játékosunk kapott szerepet az utánpótlás-válogatottakban. Abban kell fejlődjünk, hogy még képzettebb, mentálisan erős, a felnőttfutball kihívásainak megfelelő játékosok kerüljenek ki az akadémiáról, akik be tudnak mutatkozni az első csapatban és később akár erősségei lesznek, mint mondjuk Gazdag Dani, aki most már a válogatottban is egyre meghatározóbb szerepet tölt be.

Mi lehet a cél, mi vár ránk jövőre?
Mindenképpen eredményesebb félévet szeretnénk zárni a tabella első felében és a kupában is szeretnénk újra nagyot alkotni.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC