nb1.hu

Egyre közelebb az angol élvonalhoz a magyar válogatott védője?

Logikus döntést hozott.

A Digi Sport nb1.hu-nak küldött közleménye:

A magyar válogatott és a svájci Grashopper Club Zürich játékosa, Bolla Bendegúz egy hónapos sérülés után hétvégén játszott újra teljes bajnokit. A St. Gallen ellen végigjátszott meccs és az őszi szezon élményeiről a Reggeli Startban nyilatkozott a huszonkét éves védő.

„Nagyon sajnálom, hogy ki kellett hagynom azt a két meccset, hiszen a srácok nyertek itthon San Marino ellen, aztán idegenben a lengyelek ellen is” – kezdte Bolla Bendegúz a DIGI Sport napindító műsorában azzal kapcsolatban, hogy sérülése miatt a válogatott utolsó két vb-selejtezőjéről is lemaradt. Ezután az újra pályán töltött percekről beszélt: „Két hete kaptam húsz percet a Lugano ellen, most játszottam végig a mérkőzést. A hetvenedik perctől éreztem, hogy tüdőben még vissza kell jönnöm, de nincs sok időnk: hétvégén újra bajnoki lesz, zárásként pedig a Basel ellen játszunk – próbálom visszahozni a formámat. Jól érzem magam, jó a kapcsolatom az edzővel is. Jövő nyárig itt leszek, aztán meglátjuk, hogyan tovább.” A Fehérvárról légiósnak álló futballista úgy érzi, nyolcvan százalékban a teljesítményén múlik a jövő évi angliai bemutatkozás.

Bolla Bendegúzt júliusban egy évre adta kölcsön Zürichbe a Premier League-ben szereplő Wolverhampton: „Azért választottam ezt az utat, mert szükségesnek gondoltam, hogy legyen még egy szint a kettő között. Remélem, hogy ezt a lépcsőfokot megugorva tovább tudok lépni a következő szezonban. De ha úgy fogom érezni, és azt mondják, hogy még egy évre szükségem van, akkor sem leszek elkeseredve, azt is ugyanúgy meg fogom nyomni. A Wolves jó szezont fut, nem lesz egyszerű dolgom, ha oda szeretnék kerülni. Eddig inkább a védekezésben jöttek ki a hiányosságaim, de úgy érzem, sikerült abban is előrébb lépnem.”

A távolság ellenére a Wolves edzői nem engedték el Bolla Bendegúz kezét: „Minden meccs után felveszik velem a kapcsolatot, többször a helyszínen is megnézték a meccseimet. Ha nem tudtak eljönni, akkor telefonon beszéltünk, szóval mindig kapom a jó és a rossz visszajelzéseket.” A beszélgetés végén a négyszeres válogatott futballista a neki szimpatikus angliai játékosokról is szót ejtett: „A Liverpoolból Alexander-Arnold játéka közel áll hozzám, de ha a csapatomból nézzük Semedót, szerintem kicsit hasonlítok hozzá abban, hogy ő is sokat segít a támadásokban, ők is a 3-5-2-t játsszák, mint mi a Grasshoppersben.”
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC