nb1.hu

Hatalmas a baj Kispesten – radikális változásokat követelnek a szurkolók

Pedig az NB I legjobb hatosa is náluk játszik!

„Egy csapat sohasem lehet kishitű önmagával szemben. A kitűzött cél a dobogó, annak is lehetőleg a legmagasabb foka a bajnokságban, a kupában pedig a végső győzelem. Ha nem így csinálnánk, ha nem így terveznénk, nem is lenne itt a helyünk. Két évvel ezelőtt a Honvéd bajnok volt, és a Ferencváros és a Vidi, akkor is teljesen más költségvetésből működtek.”

“A Hemingway-időszak és a csapat magasra tette a lécet, de szeretnénk ezt még magasabbra tenni majd”.

A fenti kijelentések több, mint 2.5 évvel ezelőtt hangoztak el illusztris környezetben, egy elegáns, ráadásul fel is kapott budai étteremben. Az első idézet Bozó Zoltántól, a második Mendelényi Dánieltől származik, akik akkor mondták ezeket, amikor hivatalosan is bejelentésre került, hogy megvették a Kispestet a legendás George F. Hemingwaytől.

2019 áprilisa viszont már régen volt, és hiába nyerte meg a Kispest a 2019/20-as szezonban a Magyar Kupát, jelenleg nagy a baj Kispesten.

A szurkolókat ugyanis csak és kizárólag a jelenlegi szereplés érdekli (a múltra büszkék a piros-feketék hívei is, ráadásul nagyon, de ugye a megtörtént dolgokat már nem is lehet nem megtörténté tenni), a jó jövőben reménykednek, de van még egy tulajdonságuk, mégpedig az, hogy emlékeznek minden ígéretre és számon is kérik azokat.

 

Éppen ezért a pillanatnyi tetszésnyilvánításért cserébe soha nem jó nagyot ígérni a világ egyetlen futballcsapatánál sem. Ez a labdarúgás egyik legfontosabb szabálya, ezt mindenki tudja, aki nem külső szemlélőként, hanem a labdarúgás valódi berkein belül éli az életét.

 

Jelenleg az van, hogy a Honvéd 1 pontra van a legjobb kieső helytől, és ez sokkal fontosabb tény, mint az, hogy hányadik helyen áll a tabellán.

És a Kispest a hétvégén az egyik legemlékezetesebb és legfájdalmasabb vereségét szenvedte el az amúgy dicső fennállásának, mert 3-1-re vezetett a szintén a gödörből kilábalni szándékozó és az új vezetőedzőjét éppen tegnap kinevező Debrecen ellen (mint az nb1.hu elsőként már tegnap délben megírta, Joan Carrillo lett a befutó), majd 14 perc alatt kapott 4 gólt, összezuhant és 5-3-ra kikapott.

És ez, illetve az, hogy a klub legfelsőbb vezetői közül senki nem szólalt meg azóta, illetve az, hogy a meccsen eltiltás miatt nem dolgozható Horváth Ferenc vezetőedző sem nyilatkozott még, illetve az, hogy még nem történt felelősségre vonás, alaposan kiverte a biztosítékot a Kispest amúgy igen fanatikus híveinél.

Az nb1.hu-nak több vérbeli szurkoló is elmondta, hogy az első csapat, a szakmai stáb és az elöljárók kötelékéből csak Sütő Szilárd pályaedző, illetve az egyik közönségkedvenc, Nenad Lukics szólalt meg, amit nagyon kevésnek tartanak.

Az egyik, kispesti fanatikusok által szerkesztett Facebook-oldal a lehető legradikálisabb változtatásokat követeli (azonnali távozásokat), az említettek közül az nb1.hu véleménye szerint Kun Gábor és Azurák Csaba szinte biztos, hogy tovább fognak Kispesten dolgozni, mint Horváth Ferenc, ha csak ők maguk másként nem döntenek.

Horváth Ferenc a vezetőedző, és ugye kríziskor mindig a vezetőedzőt (és a közvetlen stábját) a legkönnyebb lecserélni, mert ez a legegyszerűbb megoldás.

Viszont a Nemzeti Sport arról írt, hogy több gond is van a klub környékén, de az biztos, hogy Horváth a helyén marad, azt viszont már az nb1.hu teszi hozzá, hogy a többiek is.

Azt, hogy ha lesz-e bármilyen személyi döntés Kispesten, ha továbbra is az elvártnál gyengébb lesz a szereplés, csak megtippelni lehet, abban viszont biztosak vagyunk, hogy a szurkolók továbbra is számon fogják kérni az ígéreteket, mint a világon mindenhol.

A bajnoki szünet után a Kispest a már biztosan edzőt kereső és addigra lehet, hogy meg is találó MTK-t fogadja majd, utána meg a még nagyobb bajban lévő Újpestet. 

 

Ha ezeken a mérkőzéseken nem szerez hat pontot a gárda, akkor nagyon le fog szakadni az élmezőnytől, így a bajnokságban már majd csodára is szüksége lesz ahhoz, hogy az ígéreteknek megfelelően (ki kell harcolni a nemzetközi kupaszereplést) szerepeljen.

 

A Magyar Kupa következő körében a Debrecent búcsúztató Kecskemét vár Kispestre, de az a mérkőzés még nagyon messze van.

A legújabb hírek szerint Eppel Márton, Balogh Norbert, Mohamed Mezgrani és Lukas Klemenz az NB III-as csapathoz kerülhetnek a gyenge szereplés miatt.

A gyenge szereplés oka az nb1.hu véleménye szerint több más tényező mellett az is, hogy a hatos pozícióban az NB I-ben toronymagasan a legjobb teljesítményre képes Hidi Patrik (a másik ilyen futballista Vécsei Bálint, aki szintén Kispest-nevelés, de nem kellett a Honvédnak, így a Fradiba tért haza) gyakorlatilag soha nem az eredeti posztján játszik, míg Baráth Botond, aki a védelem bármely posztján bevethető és válogatott szintű teljesítményre képes a hátsó alakzatban, éppen Hidi posztján kellett, hogy szenvedjen Debrecenben – életében először egy kiesési rangadón…

Márpedig, ahol az NB I egyik legjobb játékosát nem az eredeti posztján és még keveset is szerepeltetik (Debrecenben nem is játszott), ott tényleg nagy a baj…

És a hírek szerint tényleg nem csak szakmai gondok vannak kialakulóban…

FRISSÍTÉS:

19.53:

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC