nb1.hu

Puskás Akadémia-Honvéd: Horváth Ferenc "megtanulta a leckét"

A felcsútiak a kupabúcsú után javíthatnak.

A 11. forduló rangadóval zárul, a Puskás Akadémia a Budapest Honvédot látja vendégül. Eddig 19 alkalommal találkozott egymással a két csapat, az örökmérleg fővárosi fölényt mutat, hiszen a kispestiek kilencszer, a felcsútiak pedig ötször nyertek, öt mérkőzés pedig döntetlennel zárult.

Horváth Ferenc már "megtanulta a leckét", vagyis tisztában van azzal, hogy a fővárosi szurkolóknak milyen fontos ez a találkozó.

"Ha már említettük a szurkolókat, tisztában vagyok vele, hogy fontos számukra a PAFC elleni találkozó. Ahogyan nekünk is, mert nemcsak a kupában, a bajnokságban is javítani akarunk, mivel a fehérvári és a Mezőkövesd elleni meccsünk nem úgy sikerült, ahogy terveztük. A PAFC erős ellenfél, jó játékosok alkotják a keretét, stabil csapatról beszélünk, amit mutat, hogy a legutóbbi hat meccsén nem kapott gólt. Nekünk Zalaegerszegen sikerült megtörnünk a kapott gólos sorozatunkat és nullára hozni egy meccset, most szeretnénk a felcsútiak szériáját megszakítani. Nyerni akarunk, ehhez pedig gólt kell szerezni, míg az eredményes támadójáték mellé elengedhetetlen a védekezés, hogy még tovább csökkentsük a hibák számát. Hosszúra nyúlt a szerdai napunk, késő éjjel érkeztünk haza Zalaegerszegről, ezért, és a hosszabbítással záruló meccs miatt elsősorban a regenerációra helyeztük a hangsúlyt. Fontos, hogy fizikailag és fejben is megfelelő állapotba kerüljünk, ez volt a legfontosabb a két meccs közti időszakban, és ezt kell bizonyítanunk a vasárnap a pályán!" – nyilatkozta Horváth a Honvéd hivatalos weboldalának.

A Fejér megyeiek szerdán Győrben kikaptak, így búcsúztak a Magyar Kupától. Hornyák Zsolt a kupabúcsú után kisebb kritikát is megfogalmazott:

"Voltak lehetőségeink, de nagyon kompaktul védekezett a hazai csapat. Sajnos nem sikerült gólt szerezni, nagyon rosszul kezdtük a második félidőt, mindjárt az elején egy labdavesztésünk volt nyitott védelemnél, aztán a gól után már tíz emberrel védekezett az ellenfél. Végig próbáltuk támadni a mérkőzést, de színvonalban nagyon sokat változtatott a játékunkon a kiállítás. Sajnos a végén hiányzott az a játékos, aki gólt tudott volna szerezni, és el tudta volna dönteni a mérkőzést. A fáradtság jeleit lehetett látni pár játékoson, próbáltam is rotálni a Debrecen meccs után, négy új játékossal kezdtünk, sajnos nem mindenki nyújtott ma olyan teljesítményt, amilyet elvártam volna" – összegzett Hornyák. 

A Puskás Akadémia-Honvéd mérkőzés 17 órakor rajtol.
 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC