nb1.hu

Örülhet a magyar válogatott ellenfele, Orbánék kulcsembert veszítettek el

Ellenfeleket kapott a Hali a BL-ben.

LEIPZIG:

A Bayern München szerződtette a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató RB Leipzig labdarúgócsapatának a kapitányát, Marcel Sabitzert – közli az MTI.

Az osztrák válogatott középpályás – akinek jövő nyáron járt volna le korábbi megállapodása a lipcseiekkel – 2025-ig szóló szerződést kötött a bajor klubbal, amely 16 millió eurót fizetett érte.
    
A 27 éves Sabitzer 2015 óta erősítette a Leipziget, amelynek színeiben 229 mérkőzésen 52 gólt szerzett és 42 gólpasszt adott.
    
A bajnok Bayern a nyári átigazolási szezonban igencsak meggyengítette az előző idényben ezüstérmes riválisát, ugyanis korábban megszerezte a védelem egyik legjobbját, a francia Dayot Upamecanót is.

HALADÁS:

Lengyel, máltai és svéd ellenfelet kapott a Haladás a férfi futsal Bajnokok Ligája csoportkörében a hétfői sorsoláson – közli az MTI.
    

A magyar csapat az 5. csoportban a lengyel Record Bielsko-Biala, a svéd Hammarby és a máltai Luxol St. Andrews együttesével találkozik. A torna házigazdája a máltai gárda lesz.
    
Az UEFA nyoni központjában két 16 fős ágról (A és B) sorolták az együtteseket. Az A jelű ágon a címvédő Sporting CP, az UEFA-koefficiens alapján 1-11., valamint a 16-19. helyre rangsorolt csapatok szerepeltek. A magyarok a B jelű ágon kaptak helyet a selejtezőkör másik nyolc továbbjutóval, valamint az UEFA-koefficiens szerinti 12-15., illetve 20-22. helyre sorolt klubokkal együtt.
    
Az A ágról minden minitorna 1-3. helyezettje, míg a B-ből csak a csoportgyőztesek jutnak az elitkörbe, a legjobb 16 közé.

ALBÁNIA:

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) jóváhagyta Nedim Bajrami és az Albán Labdarúgó Szövetség (FSHF) fellebbezését, ennek következtében a játékos pályára léphet új nemzeti csapatában a szeptemberi világbajnoki selejtező-mérkőzéseken, így játszhat Magyarország ellen is – tudatja az MTI.

A CAS hétfőn közölte, hogy a sportág nemzetközi szövetségének (FIFA) májusi döntését felülbírálva engedélyt adott az országváltásra az Empoli 22 éves középpályásának.
    
A CAS megállapította, hogy Bajrami még nem lépett pályára a svájci felnőtt válogatottban, illetve a svájci mellett albán felmenői révén már kettős állampolgársággal rendelkezik. A FIFA még utóbbira hivatkozva utasította el Bajrami beadványát, mondván: amikor a svájciak először beválogatták őt a korosztályos együttesbe, hivatalosan még nem volt kettős állampolgár. A CAS gyorsított eljárás során múlt kedden videón tartott meghallgatást az ügyben.
    
A pozitív döntésnek köszönhetően Bajrami már az albánok soron következő fellépésein is rendelkezésre állhat, az együttes csütörtökön Lengyelországban vendégeskedik, majd vasárnap Magyarországot fogadja. Albánia három mérkőzésen szerzett 6 pontjával Anglia (9) és Magyarország (7) mögött, de Lengyelország (4) és Andorra (0) előtt a harmadik helyen áll az I csoportban.
    
Bajrami Észak-Macedóniában született, majd családja Svájcba költözött, ő pedig 10 éves korától tíz éven át a Grasshoppers játékosa volt, utolsó két évében a felnőtt kerethez tartozott. Időközben rendszeresen szerepelt a korosztályos svájci válogatottakban. Az Empolihoz 2019-ben igazolt, és az élvonalba idén feljutó együttesben alapembernek számít. Bajramit márciusban meghívták az U21-es svájci gárdába, ő azonban akkor már visszautasította a felkérést azzal az indoklással, hogy az albán felnőtt együttesben kíván szerepelni a jövőben.

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC