nb1.hu

A becsület még megvan! De mikor jut vissza az NB I-be a Békéscsaba?

Békéscsaba – Zoran Szpisljak azt is elárulta, miért estek ki.

Amikor Pintér Csaba lefújta a Honvéd-Békéscsaba mérkőzést, több viharsarki játékos is sírva rogyott össze a pályán. A kispestiek 2-1-re nyertek, és mivel a Vasas megverte a Puskás Akadémiát, ezért a csabaiak már az utolsó forduló előtt kiestek az élvonalból. Letargikus volt tehát a hangulat a lilák köreiben, de ez érthető is volt. Főleg olyan tavasz után, amikor a Békéscsaba egyébként bebizonyította, hogy simán élvonalbeli képességekkel megáldott gárda.

 

Remek, élvezetes meccseket játszott, fontos győzelmeket aratott, bravúrpontokat is szerzett. Csak hát ott volt az a fránya ősz is, amikor Zoran Szpisljak csapata olyan hátrányba került, amiről bebizonyosodott, azoknak volt igazuk, akik már decemberben azt mondták róla, hogy behozhatatlan.

 

„Sajnos NB II – sóhajtott a lefújás után Zoran Szpisljak – Vissza kell térnünk, fel kell nőnünk az élvonalhoz. Tavasszal élvonalbeli szinten teljesítettünk, de az ősszel összeszedett hátrány sajnos már túl soknak bizonyult.”

 

Pedig Kispesten is szervezetten és kifejezetten jól futballoztak a lila-fehérek, ám nem lőtték be a helyzeteiket, elkerülhető gólokat kaptak.

 

„A csapatnak gratulálok. Végig küzdött, az elején előnyt is tudtunk szerezni. Éppen elkezdtünk volna ebből építkezni, amikor a Honvéd nagyon hamar kiegyenlített. Ez megfogta a csapatom. Utána egyből kaptunk még egyet, ami elkerülhető lett volna. Nyilván ez sem segített nekünk. Szünet után próbáltunk végig nyomni, több taktikai variációt is alkalmaztunk. A végén már Vaskó Tamás is ékként játszott. Direkt játékkal akartunk a tizenhatoson belülre keveredni. Sajnos, nem tudtuk kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyeket kidolgoztunk.”

 

És mit hozhat a jövő? Visszakerül-e a Békéscsaba egyből az élvonalba, vagy ismét hosszabb ideig kell nélkülözniük a fanatikusaiknak?

 

„Meg kell tanulnunk, hogy az élvonalban nem lehet sok helyzetet kihagyni. tanultunk sokat, a jövőben csak erősebbek tudunk lenni. Most még van hátra egy bajnoki meccsünk a Debrecen ellen. A becsület még megvan bennünk, nem szabad elfelejtenünk, hogy a Loki ellen mindig presztízsmeccset játszunk. Arról nem beszélve, hogy a saját közönségünknek be kell bizonyítanunk, hogy nem volt véletlen a tavaszunk. Ez a következő lépés. A DVSC elleni meccs utáni reggelen viszont össze kell ülnünk, ki kell találnunk, merre építjük tovább a Békéscsabát.”

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC