nb1.hu

Újpest-Basel: erre senki nem számított – reakciók

Nem kell kidobni a második félidőt sem.

Ahogy csütörtök este jeleztük az Újpest 2-1-es vereséget szenvedett a Basel ellen. Ugyan a lila-fehérek szerezték meg a vezetést az első félidőben, de a második játékrészben a svájciak fordítani tudtak.

Újpest-Basel: csak azért is jobb volt a francia a brazilnál – NB1.hu

 

Az összecsapást követő sajtótájékoztatón a két vezetőedző értékelt, először a Basel trénere osztotta meg a gondolatait.

"Arra számítottam, hogy az Újpest erősen fogja kezdeni ezt a mérkőzést.

 

Mindenki azt mondta, hogy könnyen vesszük ezt az akadályt, de én tudtam, hogy ez nem így lesz. A megérzésem be is igazolódott, hiszen erős ellenféllel találtuk szembe magunkat. Jó volt az Újpest átváltásokban, mikor támadásból védekezésbe ment át vagy fordítva.  

 

Az első félidőben több hibát követtünk el, a második játékrészben már jobban játszottunk, ennek köszönhetően meg tudtuk nyerni a találkozót. Nem voltam megelégedve minden játékosommal az első félidőben. Ezért döntöttem például úgy, hogy elég gyorsan lecserélem Kasamit. Nem szokott problémát okozni, hogy már az első félidőben cserélek, főleg akkor, ha látom, hogy a játékosom küzd, de nem sikerül felvennie a ritmust. A játékosnak sem okoz gondot a csere, ha ugyanezt érzékeli magáról. A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy legyenek türelmesek. Emlékezzenek a mostani szezon négy meccsére, amit megnyertünk. Örülök, hogy megfogadták a tanácsaimat, és szépen visszajöttek a meccsbe" – nyilatkozta Patrick Rahmen.

Az nb1.hu azt kérdezte a Basel edzőjétől, hogy a második félidőben az erőnlét és a labdával való gyorsaság volt a döntő?

Patrick Rahmen: "A második félidőben egyértelműen kevesebb hibát vétettünk, míg az Újpestnek többet kellett futnia és védekeznie. Minél nagyobb nyomás alá akartuk helyezni az ellenfelünket. A meccs egészét tekintva megérdemelt győzelmet arattunk."

Újpest-Basel: megjelentek a svájci huligánok, közbeléptek a zsaruk is – képek, videók – NB1.hu

 

Ezt követően Michael Oenning értékelte az összecsapást. 

"A futballban nagyon sokszor a véletlenek összjátéka is tapasztalható. Nem vagyok csalódott, hiszen még versenyben vagyunk. Fontos az eredmény, a mai vereség után néhányan búslakodnak.

 

Büszke lehetek a csapatomra, ahogy kezdtük a találkozót, azzal mindenkit megleptünk. Nem sokan hitték, hogy ekkora vehemenciával és kitartással megyünk neki a magasabban jegyzett ellenfélnek. Az első félidő tanulsága, hogy ennyi helyzetet jó lenne góllal koronázni, egy ideig ez nem sikerült, de végül megszereztük a vezetést.

 

A teljes képet nézve sok tényező befolyásolta a meccset. Tallo például 30 perc után kényszerű cserét kért. Neki amúgy is gondja volt a gerincével, majd egy rossz lépés után a combizmával akadtak gondjai. Nem tudjuk, mennyire súlyos a sérülése. Azonnal cserét kellett végrehajtanom. Mucsányi Márk lépett pályára, aki sokat futott és mindent beleadott, így minden dicséretet megérdemel ő is és Croizet is. Croizet az elmúlt 14 napban nem tudott rendesen edzeni. Sok a kérdőjel a támadósorunkban. A csapat a sok nehézség ellenére jó mentalitást mutatott, nem adta fel, próbálkozott. A Basel egyenlítése után sem estünk össze. Büszkék lehetünk arra, hogy egy magyar csapat egy ilyen sikeres gárdával szemben így tudott játszani. Mindenkinek pozitív tapasztalat volt ez a meccs. A Basel szerintem nagyon örül a sikernek, mert nem volt könnyű dolga. Meglátjuk, mit hoz a következő meccsen. Semelyik játékos nem akar olyan peches gólpasszt adni, mint Pauljevics. Nem is hibáztatom ezért őt. Nyilván nem voltam felvillanyozva ettől, de ő sem volt boldog emiatt. Elemeztük a helyzetet, de már megtörtént, és túl kell lépnünk ezen" – fogalmazott a szakember.

Az nb1.hu ezt a kérdést tette fel Oenningnek: hasonló kezdés kivitelezhető Baselben is, hiszen erre talán most nem számítottak?

"A második félidőt sem kell kukába dobni, hiszen akkor is voltak lehetőségeink. Az egésznek a magyarázata a kiváló csapatszellem. A fiúk az utolsó pillanatig egymásért küzdenek. Hátrány lesz, hogy a szurkolóink nem lehetnek velünk. Ha egy aprócska esélyünk van, azt meg kell ragadni. A Basel is tudja, hogy nem könnyű minket legyőzni, és nekünk ezzel a lehetőséggel élni kell" – válaszolta oldalunknak Oenning. 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC