nb1.hu

KL: megbosszúlja-e magát az Újpest meccs végi hibája?

Eldönthették volna már Budapesten a párharcot.

A MOL Magyar Kupa-győztes Újpest FC 2-1-es siker után egygólos előnnyel utazik a liechtensteini Vaduz elleni visszavágóra. A lila-fehérek – akik ebben a körben csatlakoztak be a harmadik számú európai kupasorozatba – már a Szusza Ferenc Stadionban szinte eldönthették volna a továbbjutás kérdését, azonban a kapus Banai Dávid hibája kétgólos hazai vezetésnél nyíltá tette a párharcot.

Az Újpest 18 órától lesz a Vaduz vendége, a találkozót az osztrák Christian-Petru Ciochirca vezeti.

Amennyiben az Újpest túljut riválisán, a svájci FC Basel és az albán Partizani összecsapásának továbbjutójával kerül össze.

Michael Oenning így nyilatkozott a meccs előtt:

„A Vaduz jól kezdte a bajnokságot, győzelemmel rajtolt, így lendülettel érkezik a mérkőzésbe, nyerniük kell, és nekünk ezt figyelembe véve kell megszerveznünk a játékunkat. Mindenki tudja, hogy komoly a tét, ez nem az a pillanat, amikor kísérletezni lehet. A keret minden tagjára szükségünk van, ugyanakkor nem hiszem, hogy sok változtatást eszközölnék a kezdőcsapatban. Nagyon szeretnénk nyerni, azon dolgozunk, hogy érvényesüljön a támadófutballunk, és ha ez így lesz, a továbbjutás sem lehet kérdéses.”

A Vaduz vezetőedzője, Mario Frick a találkozó előtt úgy fogalmazott, hogy a játékosai mindent meg fognak tenni a továbbjutásért, amihez hatalmas koncentráció és elhivatottság kell majd. Hozzátette azt is, hogy sajnálja, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a meccset.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

18.00: FC Vaduz (liechtensteini)–Újpest FC, Eschen (Tv: M4 Sport) 
Az első mérkőzés után: 1-2

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC