nb1.hu

Puskás Akadémia-Turku: agyondicsért magyar védő – reakciók

Visszatér-e a spanyol edző?

Mint ismeretes, a Puskás Akadémia hazai pályán 2-0-ra legyőzte az Inter Turkut, így 3-1-es összesítéssel továbbjutott a Konferencia Ligában.

KL: portugál vezérelt a felcsúti sáncokon – NB1.hu

 

A mérkőzés után így értékeltek a vezetőedzők:

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): ,,Köszönöm a csapatomnak a hozzáállást, elértük azt a célt, amit kitűztünk. Az első meccs után jó pozícióban éreztem a csapat szellemét. Kicsit idegesebbek voltunk, mint az első mérkőzésen, lehetet érezni a felelősségtudatot a csapaton. Többet fókuszáltunk a védelemre, ami kicsit szokatlan a Puskásnál. Erős védekezésre és jó ellentámadásokra akartuk felépíteni ezt a meccset, azonban kicsit kevés labdát szereztünk a középpályán. Lehetett érezni az idegességet a játékosaimon, nem vagyunk egy nagy európai tapasztalattal rendelkező csapat, ezt a szintet is meg kell szokni. A fiúk viszont nagyon szépen megoldották, érezték azt a felelősséget, amit rájuk tettünk közösen, a közvélemény, jómagam, a stábunk, hogy nem csak a Puskást képviseltük ma, hanem az egész országot. Ez nem egy egyszerű feladat. Ha többször játunk majd ezen a nehéz úton, akkor még jobban tudunk majd játszani, de teljesítettük azt, amit szerettünk volna, kapott gól nélkül lehoztuk a visszavágót és több gólt szereztünk, mint az első meccsen. Kicsit hiányérzetem van a játékkal kapcsolatban, kihagytuk az a kombinatív focit, amit eddig játszottunk. Hosszú labdákkal próbálkoztunk, mert tudtuk, hogy a Turku egy kemény küzdőszellemű csapat, ezt meg is mutatták mind a két mérkőzésen, nagyon kellemetlen csapat. Kicsit másképp készültünk, mint a bajnokságra. A legfontosabb, hogy továbbjutottunk, most várjuk a következő ellenfelet. Kell még építeni a középpályást és jobb befejezéseket várok."

Az nb1.hu az alábbi kérdést tette fel Hornyák Zsoltnak:

Említette, hogy volt szokatlan része a játékuknak. Mennyire volt tudatos, hogy engedtek területet? A végén voltak a helyzetek, azt lehetett érezni, hogy erővel jobban bírja a Puskás Akadémia.

,,Mélyebbre szerettük volna engedni az ellenfelet és több teret adni magunknak a védekezésre, mert kombinálták a négy védős rendszert az öt védőssel. A szélsőinknek is több teret szerettünk volna adni és a magas presszinget megvalósítani. Az első gól volt után volt ebből két-három lehetőségünk, ebből többet is szerettem volna látni. Még egyszer mondom, tiszteltük az ellenfelünk akaraterejét, valamint fel kell fogni, hogy még tapasztalatlanok vagyunk ezen a szinten. Nagyon sokat kell még dolgozni. Egyszerűsítettük a játékot, amit meg is valósítottunk. Azonban többet várok a játékosoktól. A csapatmunka az extra volt, nem volt gond vele. Egy játékos magasan kiemelkedett a mezőnyből, Nagy Zsolt, a csapatkapitány, nagyon példamutatóan játszott. Szolnoki Roland sajnos kiesett, Nagy Zsolt tapasztalatával próbáltuk őt pótolni. Nagy Zsolt hozzátette külön azt a minőséget, amit egy csapatkapitánynak hozzá kell tennie."

José Riveiro (Inter Turku): ,,A lehető legrosszabb módon kezdődött a mérkőzés, nagyon hamar gólt szerezett a Puskás Akadémia. Középen elveszítettük a labdát, nem tudtuk jól levédekezni, úgyhogy nagyon gyorsan előnybe került a Puskás. Utána egy olyan mérkőzés kezdődött, amit megpróbálok a legobjektívebben megítélni, tisztán domináltunk. Megtaláltuk a teret a középpálya középső részén, jól be tudtuk passzolni a magyar középpályások mögé a labdát. A védősort már közvetlenül tudtuk megtámadni, viszont ott hiányzott a pontos befejezés. Az első félidőt jól kontroláltuk, majd a másodikban jobban játszottunk. A Puskás egy olyan csapat, ami az ellenfél tizenhatosa előtt nagyon könnyen és nagyon kevés passzból helyzetbe tud kerülni, viszont gondot okoz a számára, ha védekezésre van kényszerítve. Úgy gondolom, hogy a második félidőben minőségi futballt tudtunk játszani és mi domináltunk a játék minden fázisában. Nálunk volt a labda, a Puskás pedig erre reagált és várt arra a pillanatra, hogy az ellencsapást elvégezhesse, ami egy elszigetelt és minőségi kontra keretein belül sikerült is, és így 2-0 lett ezzel a mérkőzésnek a vége."

Az nb1.hu az alábbi kérdést tette fel az Inter Turku vezetőedzőjének:

Azt mondta, hogy a kapott gólt után egy új mérkőzés kezdődött, amit dominálnak. Amennyiben a Puskás nem lett volna előnyben és mennie kellett volna az eredmény után, akkor is így lett volna?

,,Úgy vélem, hogy igen. Ha a Puskás Akadémia nem szerez gólt, akkor is mi domináltunk volna, ahogy a turkui mérkőzésen is megmutatkozott, amikor mi irányítottunk és nálunk volt a labda. Ha nem tévedek, a negyedik percben esett az első magyar gól, nekem ekkor az volt a benyomásom, hogy a Puskás Akadémia két szélsője nem húzódott előre, nem próbált nyomást gyakorolni ránk, hanem ők is visszahúzódtak, át adták a területet. Egy ilyen helyzetből követtük el az a hibát, ami az első találathoz vezetett. Úgy gondolom, hogyha ez az első gól nincsen, akkor se lett volna más a forgatókönyv. A Puskás Akadémia az első mérkőzésen is azt játszott, hogy visszahúzódik, hogy az átmenetek során legyen tere futni. A turkui és az itteni mérkőzés ebből a szempontból ugyanaz."

Riveiro elmondta továbbá, hogy szívesen térne vissza Magyarországra a későbbiekben, akár a futballal kapcsolatosan, de akkor kicsit szerencsésebb szeretne lenni.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC