nb1.hu

Eb2020: Szalai Attilának melyik csatár kellene az ellenfeleinktől?

Az egyik játékosunk elhagyta az edzőtábort.

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott egyik játékosának, Szalai Attilának tehettek fel kérdéseket az újságírók ma Telkiben. Az nb1.hu ezt kérdezte a Fenerbache labdarúgójától:

A csoportellenfeleink tele vannak nagyon jó csatárokkal. Ha egy valakit választhatnál, hogy a magyar válogatottban legyen, ki lenne az és miért?

Szalai Attila: "Ez egy remek kérdés. Teljesen tisztában vagyunk azzal, hogy milyen jó játékosok ellen fogunk pályára lépni. Nehéz lenne bárkit is kiemelni közülük, hiszen úgy gondolom, hogy a világ elitcsapataival és elitjátékosaival fogunk játszani. Megpróbáljuk velük csapatként felvenni a versenyt."

Az MTI beszámolója a sajtótájékoztatóról:

A 11-szeres válogatott Szalai Attila, a török Fenerbahce védője elmondta, jó érzésekkel tért vissza Telkibe, jó volt újra találkozni a csapattársaival.

"Mindannyian vártuk a válogatott összetartást és a felkészülést. Sikeres félév van mögöttem, még akkor is, ha a klubommal nem sikerült elérni a kitűzött célt, a bajnoki címet" – emlékezett vissza a mögötte hagyott idényre Szalai, aki a Fenerrel harmadik helyen zárt a Süper Ligben.

Eb:2020 Gera Zoltán visszatér – NB1.hu

 


    
"Kettős érzések vannak bennem ennek kapcsán, ugyanis bár a bajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, engem azonnal bedobtak a mélyvízbe, rengeteget tanultam, fejlődtem a játék minden aspektusában" – értékelte az elmúlt hónapokat a 23 éves hátvéd. Hozzátette, a jó emlékekhez a válogatottal elért kiváló eredmények is hozzájárultak, büszke arra, hogy így tudott mindkét csapatban teljesíteni.
    
"Sikerült a következő szintre lépnem" – összegzett az Apollon Limasszol korábbi védője, aki januári átigazolása óta 21 bajnoki mérkőzésen háromszor volt eredményes.
    
A magyar válogatottal kapcsolatos hír, hogy Gazdag Dániel – aki szerda óta Telkiben gyakorolt – megkapta az amerikai vízumot, így két edzés után elhagyta az edzőtábort és elutazott az Egyesült Államokba új csapatához, a Philadelphia Unionhoz. A szövetség honlapja szerint a középpályás Ausztriában csatlakozik ismét a kerethez.
    
A nemzeti csapat a következő két hétben Ausztriában edzőtáborozik, majd június 4-én Ciprus, négy nappal később Írország válogatottja ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen. A csapat az Európa-bajnokságon június 15-én a címvédő portugálokkal, négy nappal később a világbajnok franciákkal találkozik a Puskás Arénában, majd június 23-án a 2014-ben vb-aranyérmes németek ellen Münchenben zárja a csoportkört.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC