nb1.hu

Puskás Akadémia-ZTE: Waltner remek cseréje bennmaradást érhet

A kölcsönjátékos is bizonyított.

Puskás Akadémia-ZTE 1-4 (1-1)

Ellentétes hangulatban várhatta a két csapat a 32. forduló nyitómeccsét. A Puskás Akadémia pár napja kikapott a Diósgyőr otthonában, ellenben a ZTE gólparádét rendezett a Budafok ellen. 

A második helyre pályázó felcsútiak már a 10. percben megszerezték a vezetést, a mindössze 19 esztendős Komáromi György villantotta meg a lövőtechnikáját. Sokáig nem vezettek a hazaiak, mivel a 13. minutumban Favorov egalizált. Az első félidő végén szerencséje volt az egerszegi kapusnak, mivel Baluta próbálkozása a kapufán csattant. 

A második játékrészben Waltner Róbert jó döntést hozott akkor, amikor beküldte Futács Márkót, hiszen a rutinos csatár előbb egy gólpasszt osztott ki, majd duplázott.

A ZTE ezzel a sikerrel újabb nagy lépést tett a bennmaradás felé, míg a zsinórban második vereségét elkönyvelő Puskás Akadémia előnye két pontra csökkenhet a Vidivel szemben, ha a fehérváriak legyőzik vasárnap a Fradit. 

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: FUTÁCS BECSERÉLÉSE

Futács Márkó 1-1-es állásnál érkezett a pályára. A rutinos futballista meghálálta Waltner Róbert bizalmát, hiszen előbb Tajtinak adott gólpasszt, majd a végén eldöntötte a találkozót két góljával.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: ARTEM FAVOROV

Az ukrán játékos jelenleg kölcsönben szerepel a Zalaegerszeg csapatánál. Favorovot a Puskás Akadémia adta kölcsön az egerszegieknek. A 27 esztendős Favorov most góllal szomorította el az anyaklubját. Nem feltétlenül a teljesítménye, hanem a története miatt választottuk őt főszereplőnek. 

GÓLOK TÖRTÉNETE:

10. perc: Komáromit nem tudták szerelni az egerszegiek, a Puskás Akadémia játékosa végül egyet tolt a labdán, majd 20 méterről bal lábbal leadott lövése a jobb felsőben kötött ki. 1-0!

13. perc: Zimonyi húzott be a bal oldalról, majd a tizenhatos környékén érkező Favorovhoz passzolt, ő pedig ballal lőtt az egerszegi kapu bal oldalába. 1-1!

75. perc: A csereként beszálló Futács a bal oldalról tette középre a labdát, amit Tajti jutatott a jobb felsőbe 14 méterről. 1-2!

88. perc: Tajti passza után Futács Márkó lépett ki, majd 15 méterről a bal alsóba gurított. 1-3!

90. perc: Gergényi cselezett befelé, majd a megpattanó lövésébe Futács tette bele a lábát néhány lépésre a kaputól, a labda pedig begurult a kapuba. 1-4!

JEGYZŐKÖNYV:

Puskás Akadémia FC–Zalaegerszegi TE FC 1–4 (1–1)

PAFC: Tóth B. – Nagy Zs., J.Nunes, Spandler, Deutsch L. – Baluta, Urblík, Corbu (Mance, 82.) – Komáromi(Weslen Júnior, 82.), Géresi (Knezevic, 74.), Kiss T.
ZTE: Demjén – Szépe, Bobál D., Kálnoki Kis, Gergényi – Favorov, Szankovics – Szánthó, Babati (Vass P., 62.), Koszta M. (Futács, 74.) – Zimonyi (Tajti M., 56.)

gól: Komáromi (10.), ill. Favorov (13.), Tajti M. (75.)
sárga lap: Corbu (41.), Nagy Zs. (58.), ill. Bobál D. (48.)

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Puskás Akadémia a következő fordulóban a Paks otthonában vendégeskedik, míg a Zalaegerszeg a Kisvárdát látja vendégül. 

A tabella a linkre kattintva érhető el

Üzenetet kaptak az Újpest-szurkolók, büszke DVTK, Waltner és a szív-lélek – edzői reakciók – NB1.hu

 

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC