nb1.hu

Magyar válogatott: teljesült a kispesti álma

A videóbíróról is nyilatkozott.

A DIGI Sport az alábbi interjút küldte a honlapunknak:

„Gyerekként és felnőttként is sokszor álmodoztam róla, hogy egyszer gólt lövök a nemzeti csapatban, úgyhogy örülök, hogy sikerült” – mesélt régi vágya beteljesüléséről a Budapest Honvéd támadója, Gazdag Dániel, aki az Andorra elleni vb-selejtezőn szerezte első gólját a nemzeti csapatban. A kispesti nevelésű játékos az első válogatott gól élménye mellett a bennmaradásról és a videóbíró magyarországi bevezetéséről is beszélt a Reggeli Startban.

„Egyelőre inkább a Honvédra gondolok” – mondta Gazdag Dániel az előtte álló feladatokról. „Van még hat meccsünk a következő egy hónapban, szeretnénk a lehető legtöbb pontot szerzeni és bennmaradni, utána szeretnék bekerülni az Eb-keretbe, úgyhogy gondolok azért a válogatottra is, de egyelőre a Honvéd az első.” A hatszoros válogatott labdarúgó posztriválisa, Kalmár Zsolt sérülését úgy kommentálta, hogy „nagyon jó szezonja volt neki is Dunaszerdahelyen, illetve a válogatottban, megérdemelte volna, hogy játszhasson az Eb-n. Mielőbbi felépülést kívánok neki!”

Az NB I-ben 9. helyen álló, a kieső helytől 4 pontra lévő Honvéd saját nevelésű játékosa úgy véli, hogy az új vezetőedző, Horváth Ferenc februári érkezése óta pozitív irányba indultunk el a csapat. „Pontot is többet gyűjtöttünk, a játékunk is jobban néz ki, úgyhogy szeretnénk ezen az úton maradni, és még jobb teljesítményt nyújtani.” A 13 bajnoki gólnál járó támadó szerint a ZTE és a Budafok elleni mérkőzések kulcsfontosságúak lesznek, de „a keretünk alkalmas arra, hogy a Fehérvár vagy a Fradi ellen is jó eredményt érjünk el. Mindkettő ellen jó meccset játszottunk, a Vidit idegenben le is tudtuk győzni.”

A beszélgetés során Gazdag Dániel a videóbíró magyarországi bevezetéséről is elmondta gondolatait: „Az európai topbajnokságokban már mindenhol használják, úgyhogy szerintem jó, ha a magyar foci is követi ezt a példát. Ebben a szezonban volt több kérdőjeles gólom. Azt szokták mondani, hogy ezek hosszú távon kiegyenlítik egymást: ha valahol elvesznek tőlem egy gólt, akkor azt valahol a sors vagy a szerencse valahol visszaadja. Ha behozzák a VAR-t, akkor ilyen kérdések nem lesznek már.”

Az interjú rövidesen látható lesz a Reggeli Start Facebook-oldalán és a DIGI Sport honlapján.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC