nb1.hu

Magyar-lengyel: Lewandowski megállítása és a szurkolók hiánya

Kinek fog szurkolni Lovrencsics felesége?

Sajtótájékoztatót tartott a magyar válogatott a lengyelek elleni vb-selejtező előtt, Lovrencsics Gergő és Lang Ádám nyilatkozott.

Lovrencsics Gergő boldogan tekint vissza a lengyelországi éveire:

,,Szép emlékek, hiszen négy évet játszottam a Lech Poznanban és tényleg nagyon szép sikereket értünk el. Bajnokságot nyertünk, Európa-liga csoportkörbe jutottunk és többször is ott voltunk a második helyen. Jól ment a játék, gólokat, gólpasszokat sikerült elérnem. Nagyon jó volt kint lenni."

A Ferencváros kiválóságának a felesége lengyel, ezért joggal merülhet fel a kérdés, hogy kinek fog szurkolni a meccsen:

,,A feleségem lengyel, de nekem szurkol, ezáltal a magyar válogatottnak is. Volt már rá példa, amikor Magyoroszág-Lengyelország kézilabda meccsen ő lengyeleknek, én a magyaroknak szurkoltam, akkor én örültem jobban hál' Istennek. Mivel fociról beszélünk, és a feleségemről van szó, ezért Magyarországnak fog szurkolni."

Ismerik ugyan Pulo Sousát, de nem lesz teljes mértékben kiszámítható a lengyel válogatott:

,,Ismerjük jól Pauolo Sousát és azt, hogy játszatja a csapatai, emiatt fel fogunk készülni több variációra is. Mivel ez lesz az első mérkőzése, még nem tudhatjuk, hogy 3 vagy 4 védővel fog felállni a csapata. A lengyel csapat szerintem egy picit erősebb, mint Szerbia, Törökország és Oroszország, főleg, hogy náluk egy Lewandowski, aki tényleg élete formájában játszik. Az első számú csatáruk a világ legjobbja." 

Már majdnem teljes a keret, így már más típusú edzésmunkát is tudnak végezni:

,,A légiósok csak tegnap érkeztek, némelyikük még meccset is játszott tegnap. Mivel eddig nem voltunk sokan, eddig a kis és dinamikus játékok voltak az előtérbe helyezve. Ma lesz az első edzés, amikor mindenki itt van. Mostantól tudtunk egész csapatok, taktikai dolgokat gyakorolni."

Lang Ádám szerint ugyan rendkívül erős Lengyelország, azonban már a magyar válogatott bebizonyította, hogy a legkeményebb ellenfellekkel is képes szoros meccseket játszani:

,,Arra építhetünk, amit letettünk az asztalra ősszel. Nyilván nem kell ezzel megelégedni, hogy mostantól minden jönni fog, keményen küzdöttünk. Ez egy mentális dolog, amit ugyanígy kell folytatni. Fejben dől el. Úgy állunk hozzá, hogy ténylegesen egy nagyon komoly csapat lesz az ellenfelünk az első mérkőzésen, viszont megmutattuk már a múltban, hogy egy ilyen csapat ellen is kiélezett, ki-ki meccset tudunk játszani. Az aktuális napi forma és a döntések fogják meghatározni, hogy milyen végkimenetele lesz a mérkőzésnek. Mindenki nagyon várja a meccset és szeretnénk egy nagyon jó eredményt elérni, ami majd bizakodásra ad okot a folytatást illetően."

A világ egyik legjobb játékosáról ezt mondta el a védő:

,,Lewandowski ki lesz elemezve és fognak mutatni videókat, hogy ő milyen speciális mozgásokat végez esetleg. Úgy vagyok vele, hogy ő egy játékos, aki olyan intelligenciával rendelkezik, hogy az adott mérkőzés, arra a szituációra reagál, nekünk az kell lereagálni. Jó kooperációval kell őt kordában tartani. Valakinek mindig nyomás alatt kell tartania őt és ott kell mellette lenni, mert egy nagyon apró terület is elég neki, hogy betaláljon. Ezt szeretnénk elkerülni."

Lang végül szót ejtett a zárt kapus meccsekről és a szurkolók hiányáról:

,,Edzőmeccs jellegű hangulat van, szurkolók nélkül. Ennek van előnye is, mert sokkal gördülékenyebb az egymás közötti kommunikáció és tudjuk egymást segíteni beszéddel. Ezt dobta az élet, ehhez alkalmazkodni kell, nyilván tudjuk, hogy milyen telt ház előtt játszani, és az még tud adni egy plus löketet. Ez most sajnos egy ilyen helyzet, így oldjuk meg a feladatokat."

A magyar válogatott március mérkőzései:

március 25., 20.45
Magyarország-Lengyelország

március 28., 20.45 
San Marino-Magyarország

március 31., 20.45 
Andorra-Magyarország

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC