nb1.hu

Nem állt mindenki az elküldött ZTE edző mellett – nyilatkozat

"Meglepődött?" - tették fel a kérdést.

Mint ismert, Boér Gábor távozott a ZTE kispadjáról, a helyét Waltner Róbert vette át. Boér tavaly nyáron vette át a csapat irányítását, összesen 26 bajnoki meccsen vezette a csapatot, hét győzelem, öt döntetlen és tizennégy vereség volt a mérlege. A Zalaegerszeg jelenleg a 10., még éppen nem kieső helyen áll a bajnokságban 26 ponttal, ami ugyanannyi, mint amennyit a vonal alatt tartózkodó Budafok gyűjtött.

Legutóbb hazai környezetben, a Ferencváros ellen szerzett pontot a ZTE, a meccs utáni nyilatkozatában Szerhij Rebrov meg is dicsérte Boér Gábor együttesét:

 

Rebrov elégedetlen, de van olyan, ami tetszett neki – reakciók – NB1.hu

 

 

Boér a Fradi elleni meccs után megemlítette, hogy ezer sebből vérzik a csapata, mert a Vidi elleni meccs óta 5-8 játékos sújtott a koronavírus, ezért nem sok lehetősége volt a keret variálására.

A ZTE éléről távozó tréner nemrégiben interjút adott a zaol.hu-nak:

,,-Meglepődött? – tettük fel neki a kérdést, miután vasárnap este a ZTE FC bejelentette, hogy elválnak az útjaik.

-Nem… És nem azért, hogy sablonos választ adjak, hanem azért, mert egy edző erre az eshetőségre mindig fel van készülve. Ezen kívül – ahogy ez szintén természetes a mi szakmánkban – nem mindenkin éreztem azt, hogy mellettem állna, úgyhogy volt előszele annak, hogy váltás is következhet.

-Ez azért magas labda, hogy nem kérdezzem meg: mégis kikre gondol?

-Szeretném tisztázni, nem a a klub vezetőire. Munkálkodtak a háttérben más erők. Amikor pedig majd tükörbe néznek, eldöntik, hogy bele tudnak-e nézni… Én biztosan tiszta lelkiismerettel nézek tükörbe. Köszönöm a klubnak a lehetőséget, a csapatot pedig nem kieső helyen adom át.

-Igaz, hogy már a szombati, MTK elleni vereség után elköszönt az öltözőben a csapattól?

-Ez így nem teljesen igaz, annyit mondtam, hogy ez így nem fog működni… Aztán az, hogy ebből ki, mit hallott ki, már más kérdés. Biztosan voltak, akik a levegőbe csaptak…, ők magukra ismerhetnek. Nekem nem ez volt a célom.

-Nem érzi méltánytalannak, hogy pont akkor köszönik meg a munkáját, amikor amúgy is egy sor gonddal küzdött a csapat. Gondolva itt a vírus okozta kiesésekre és a feszített tempóra.

-A vezetőkkel végig korrekt kapcsolatban voltam és így is sikerült elválnunk, ezért semmiképpen nem beszélnék méltánytalanságról. Egy tulajdonosnak, sportigazgatónak nehéz meghozni bizonyos döntéseket, mérlegelniük kell, hogy mikor és mit döntenek. Én azt gondolom, hogy kivívtuk volna a bent maradást, ha nincs váltás. Az egész éves munkát sikeresnek ítélem meg, az eddigi eredményeinket pedig reálisnak. Most három hetes szünet következik, ha valamikor váltani akartak, ez az időpont volt a legalkalmasabb. Előtte is az volt és utána is nagyon sűrű lesz a program. Hálás vagyok, hogy itt dolgozhattam, de természetesen nagyon sajnálom, hogy nem fejezhettem be a megkezdett munkát.

– Annyit ilyenkor szokás megkérdezni, hogy Ön, esetleg hibázott valamiben. Hogy érzi?

– Nyilván mindenki hibázik munka közben, így én is biztosan hoztam rossz döntéseket, de a lényeget illetően szinte mindent ugyanúgy csinálnék most is, ahogy történt. Illetve, utólag egy szegmensben másként cselekedtem volna, de erre korábban már utaltam…

-Vannak konkrét tervei a folytatásra?

-Nézze, nem vagyok az a bizonyos, sokat megélt edző még, aki ilyenkor pihenésre vágyik… Várom az újabb lehetőséget, hogy megtaláljon. Bárhol is folytatom, motiváltan érkezek. Ezt a váltást is úgy értékelem: azért történt meg, hogy máshol új lehetőséget kapjak."

A Zalaegerszeg újonnan kinevezett vezetőedzője, Waltner Róbert azóta már be is mutatkozott egy sajtótájékoztató keretein belül. A tréner elmondása szerint hazatért és valóra vált az álma:

 

Előtérben az érzelmek: bemutatta a ZTE az új vezetőedzőt – NB1.hu

 

 

Waltner Róber egyből egy kiesési rangadóval nyit, hiszen a válogatott-szünet után a DVTK-t látja vendégül a ZTE, utána a közvetlen riválisaival meccsel majd a csapat:

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC