nb1.hu

A magyar kapus elmondta, hogy mi nem jelentett meglepetést.

Gulácsi Péter sajnos szerda este is lógó orral hagyhatta el a Puskás Aréna játékterét. A magyar válogatott kapus csapata, az RB Leipzig nem tudta ledolgozni az első meccsen összeszedett kétgólos hátrányát a Liverpool ellen. Sőt, a német gárda a visszavágón is 2-0-s vereséget szenvedett, így az angol bajnokságban bukdácsoló Pool jutott a legjobb 8 közé. Érdekesség, hogy a koronavírus miatt a párharc mindkét meccsét Budapesten rendezték meg. 

A tegnapi találkozón csak Gulácsi Péter kapott szerepet a magyar kontingensből a Leipzigben (Szoboszlai sérült, míg Orbán a kispadról figyelhette az eseményeket). Gulácsi ugyan két gólt kapott, de egyik sem szárad a lelkén. A magyar válogatott kapus egyébként szép védésekkel járult ahhoz hozzá, hogy nem lett nagyobb különbség a csapatok között. A BBC a tudósításában is kiemelte, hogy a hálóőr hárításai miatt nem tudott már a szünet előtt előnyhöz jutni a Pool. Az UEFA pedig arra világított rá, hogy az első játékrészben Gulácsi tartotta életben a Leipzig reményeit. 

A 70. percben szerezte meg a vezetést a Pool: egy szépen felépített támadás végén Szalah tört be a tizenhatoson belülre, majd kb. 15 méterről a bal alsóba gurított.

Streamable Video

 

Nem sokat kellett várni az angolok újabb találatára. A 74. percben Origi adott be jobb oldalról, a berobbanó Mané pedig az ötös közeléből a kapu jobb oldalába bombázott.

Streamable Video

 

Gulácsi elmondta, mi számít a Mersey-parti alakulat egyik legnagyobb erősségének. 

 

"Tudtuk, hogy az első gól megszerzése mennyire fontos lesz. Ehhez közel is voltunk, elég csak Sörloth kapufán csattanó fejesére gondolni. Aztán egyre nagyobb területe lett a Liverpoolnak, amiből profitált is. Ez nem meglepetés, hiszen a Pool Európa legjobban kontrázó együttese" – fogalmazott Gulácsi Péter a lefújás után. 

 

Nagelsmann szerint megérdemelten jutott tovább a Liverpool. 

"A Liverpool volt ezen a mérkőzésen a jobb csapat. Nem tudtuk a maximumot nyújtani, ezért ellenfelünk megérdemelten ejtett ki minket. Az első gólunknál nem védekeztünk jól, míg a második találat után minden eldőlt. Ezek a jelenetek is mutatják, hogy milyen kiváló egyéniségek alkotják a Liverpoolt" – hangsúlyozta az RB Leipzig vezetőedzője.

Klopp a sima továbbjutás ellenére is megdicsérte Gulácsiékat.

"A Leipzig kemény ellenfél volt, így jó teljesítményre volt szükségünk ahhoz, hogy továbblépjünk. Az első félidőben nagy helyzeteket nem tudtunk értékesíteni, de a második játékrészben lezártuk a meccset. Minél tovább akarunk jutni a sorozatban, aztán meglátjuk, hol lesz a végállomás. Várjuk a sorsolást, és tudjuk, hogy bárkit kapunk, nagyon nehéz dolgunk lesz" – mutatott rá a Pool német menedzsere.

A német csapatok ellen egyébként 2002 áprilisa óta veretlenek a liverpooliak, így talán nem bánnák, ha ismét a Bundesligából érkező riválissal csapnának össze…

A Liverpool-Leipzig mérkőzésről további képeket az nb1.hu Facebook-oldalán láthatnak. 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Liverpool FC (angol)–RB Leipzig (német) 2–0 (0–0)
Budapest, Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette:
Turpin (francia)
LIVERPOOL: Alisson – Alexander-Arnold, N. Phillips, Kabak, Robertson (Cimikasz, 90.) – Wijnaldum (Milner, 83.), Fabinho, Thiago Alcantara (N. Keita, 72.) – Mané (Oxlade-Chamberlain, 90.), Diogo Jota (Origi, 72.), Szalah. Menedzser: Jürgen Klopp
RB LEIPZIG: Gulácsi – T. Adams, Mukiele, Upamecano, Klostermann, Nkunku – Olmo (Haidara, 72.), Kampl (Sörloth, a szünetben), Sabitzer, Forsberg (Kluivert, 60.) – Poulsen (Hvang Hi Csan, 60.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann
Gólszerző: Szalah (70.), Mané (74.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC