nb1.hu

Budafok-ZTE: október 25!

Február végére sok minden eldőlhet.

Nagyon kellett a bennmaradásért harcoló, újonc Budafoknak az, hogy Kulcsár Kornél rendkívül okos góljával kiegyenlítsen a Diósgyőr otthonában az utolsó pillanatban. A Zalaegerszegnek viszont nagyon nem hiányzott az, hogy Papp Kristóf az utolsó pillanatban 4-4-re hozza a Paks elleni találkozójukat. 

2021-ben még egyik gárda sem nyert, 2-2 pontot szereztek, a BMTE 3, a ZTE 2 mérkőzésből.

"Érezhető az öltözőnkben, hogy a diósgyőri 1-1 pozitívan hatott mindenkire, különösen a második félidei játékunk és az egyenlítőgólunk körülményei miatt. Ne felejtsük el, hogy ha a DVTK nyer, megelőzött volna minket, így viszont két meccsen négy pontot szereztünk egy közvetlen rivális ellen. Az olyan együttesekkel szemben vívott találkozók különösen fontosak, amely riválisoknál a három egymás elleni mérkőzés alapján jobbnak bizonyulhatunk” – mondta Kovács Dávid, a BMTE csapatkapitánya, majd így folytatta:

"A ZTE jó erőkből álló, gólerős csapat és minden bizonnyal Budafokon is támadófutballal fog előrukkolni. Számunkra hazai pályán a három pont megszerzése a cél, rá akarjuk erőltetni az akaratunkat a zalaiakra és meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Február végére kialakulhat, hogy kik és miért küzdenek majd az idény utolsó harmadában. Mi szeretnénk minél távolabb kerülni a veszélyzónától, de mindig csak a következő mérkőzésre és feladatra koncentrálunk. Annál is inkább, mert szezonról szezonra változik az a pontszám, ami a biztosnak mondható bennmaradáshoz szükséges. A legjobb eredmény elérésére törekszünk minden meccsen, így szerda este, a ZTE ellen is."

A zalaiak mestere, Boér Gábor a következőket nyilatkozta:

„Egy érzelemdús mérkőzésen vagyunk túl, ahol megjártuk a poklot és mennyet is. A pozitív dolgokat igyekszünk kiemelni és átmenteni, amikre szükségünk van a folytatásban. Nagyon fontos összecsapásra utazunk, elengedhetetlen, hogy a legjobb állapotba kerüljenek a játékosaink. Nincs sok idő, gyorsan követik egymást a mérkőzések, az egész keretre nagy feladat hárul. Lényeges, hogy úgy forgassuk a csapatot, hogy mindig a legjobb állapotban lévő játékosok fussanak ki a pályára. A játékunk jól működött a hétvégén, az eredményességen kell javítanunk.
    
A Budafok az utolsó győzelmét október 25-én, a ZTE otthonában érte el, 1-3 lett a találkozó végeredménye.

Kezdés 20 órakor!

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC