nb1.hu

Két otthon közül Diósgyőrt választotta a családjával a Sląsk Wrocław magyarja

A Legia most nem tudja elérni azt, amit az FTC.

Egy régi ismerős bukkant fel karácsony után a DVTK Edzőközpontban, ahol Tamás Márk, a Sląsk Wrocław játékosa rótta a köröket – jelentette a DVTK honlapja. Tamás elmesélte, miért a miskolciakra esett a választása:

„A családnak két otthona van, Székesfehérvár és Miskolc, mindkét városba hazajövünk. Mivel itt él Barbi (a feleség, Tamás-Szabó Barbara, a DVTK egykori röplabdázója – a szerk.) családja, így többször járunk erre, mint a Dunántúlra. Ugyan a lányommal velem élnek Lengyelországban, ám amikor szerda-szombat ritmusban játszunk, vagy edzőtáborba utazunk, akkor idény közben is rendszeresen hazalátogatnak, hiszen úgysem tudunk sok időt együtt tölteni. Emellett pályafutásom legnagyobb részét a DVTK-ban töltöttem, valamint nyáron is Diósgyőrben készültem a szezonra, ezért kézenfekvő volt újra Benczés Miklós sportigazgatótól kérni edzéslehetőséget, aki rábólintott. Ahhoz képest, hogy alig néhány hónap telt el, csak kapkodom a fejem, hogy áll egy sátor a már majdnem kész és multifunkciós csarnok mellett, és mutatták, hogy az edzőközpont másik végén két élőfüves pálya is épült. Jó látni az fejlesztéseket, és jót tesz a hangulatomnak is a találkozó a régi csapattársakkal, amikor összefutunk. Mindenkivel jó beszélgetni, a magyarokkal, a külföldiekkel, főleg azokkal, akikkel hosszú éveken keresztül küzdöttünk a DVTK-ért. És persze itt van Makrai Gábor, a sógorom. Próbálok nekik egy kis pozitív energiát adni, adott a feladat, amit meg kell oldani. A munka mindig meghozza a gyümölcsét, és úgy látom, azzal nincs is gond, ahogy dolgoznak. A következő lépés pedig a színpad, ahol az előadáson kell megmutatni, milyen munkát végeztek a felkészülés során. Nehéz feladat vár a srácokra, de nincs lehetetlen küldetés, tavasszal elég mérkőzés áll rendelkezésre ahhoz, hogy kivívják a bennmaradást.”

 

A Vidi 3 játékosát szemelhette ki a Diósgyőr – NB1.hu

 

 

Arról is beszélt, hogyan állnak a bajnokságban, milyen céljaik vannak:

„Annak ellenére, hogy várhatóan a 4. hely is nemzetközi kupaszereplést ér, nekünk dobogós helyezés a kitűzött célunk. Tavaly is ezt szerettük volna elérni, de a rájátszás nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Idén nincs rájátszás a bajnokság átalakítása miatt (jövőre 16 helyett 18 csapat alkotja a mezőnyt – a szerk.), ezért igyekeznünk kell, hogy a jelenlegi 4. helyről előre lépjünk. Úgy érzem, idén erősebb a mezőny, a tavalyi hat élcsapathoz újabb kettő felzárkózott, a Legia sem tud annyira kiemelkedni, mint mondjuk Magyarországon az FTC. De az alsóház tagjai ellen sem mehet senki biztosra, rendre ki-ki meccset játszunk ellenük is. Mindenki igyekszik támadni, védekezésben általános a magas letámadás, a sok futás és a sok ütközés. A játékvezetők engedik a kemény játékot, a VAR viszont még nem a barátom, de elfogadom. Minden mérkőzésen ki kell adni a maximumot, ami a további fejlődés záloga. A céljaink megvalósíthatók tavasszal, ehhez az idegenbeli mérlegünkön kell javítani.”

Tamás elmondta még, hogy Lengyelországban is magyar tévét néz, így amikor teheti, leül szurkolni a DVTK-nak, amikor meccsük van a diósgyőrieknek, mert náluk péntektől hétfőig húzzák szét a bajnoki fordulókat, így többször van, hogy a csapatának a mérkőzése nem ütközik a miskolciakéval.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC