nb1.hu

Vidi-Várda: a koronavírus kezelése

Remek támadósor és remek vedelem csatája.

Egy igazi rangadóval zárja 2020-at a Vidi, a Kisvárdát látja vendégül.

A Fehérvár az előző körben 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia ellen hazai pályán, ráadásul úgy, hogy a piros-kék csapat sokáig emberelőnyben játszott. Folyamatos győzelmi kényszerben van a Videoton, hiszen jelenleg 9 pont a hátránya a listavezető Ferencvároshoz képest. Márton Gábor a meccs előtti nyilatkozatában kiemelte, hogy az ő csapata lőtte eddig a legtöbb gólt, míg a Várda rendelkezik az egyik legjobb védelemmel a bajnokságban:

,,A szünet előtti utolsó mérkőzés következik, amin nem lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Kisvárda rendkívül masszív csapat, 14 mérkőzésen mindössze háromszor szenvedtek eddig vereséget, a Honvédot, az Újpestet, a Mezőkövesdet és a ZTE-t pedig idegenben tudták legyőzni. Az elmúlt 8 bajnokijukon veretlenek, ami szintén azt mutatja, hogy remek gárdáról beszélünk. Nagyon kevés gólt kaptak, a második legkevesebbet a bajnokságban, a legtöbbet viszont mi szereztük, szóval érdekes csata várható. Jó százalékban kell kihasználnunk a helyzeteinket, mert lesznek, ebben biztos vagyok. A statisztikáktól függetlenül tehát győzelemmel szeretnénk búcsúzni szurkolóinktól erre az évre."

A Kisvárda már 8 bajnoki óta veretlen, azonban az utolsó négy meccse döntetlennel végződött. Ennek ellenére igencsak előkelő helyet foglal el a csapat a tabellán, megvan az esély arra is, hogy a dobogón teleljen. Ennek az okát a koronavírusnak tulajdonított a meccs előtti nyilatkozatában Supka Attila, de hozzátette, hogy össze kell szorítani a fogakat és megmutatni, hogy nem véletlenül áll ott a Várda negyedi, helyen:

,,„Nyugodt szívvel, és a csapat meg is érdemli azt a pozíciót, ahol jelenleg tartózkodik. Persze, szerettük volna megnyerni azokat a hazai meccseinket, amelyek döntetlenre végződtek, de azért azt is figyelembe kell venni, hogy bennünket is elért a koronavírus-járvány, ám tudtuk kezelni a helyzetet, és nem kerültünk olyan gödörbe, mint más, hasonló helyzetben lévő csapat. Nagyon fáradt mindenki, de erre a meccsre össze kell szorítanunk a fogunkat, meg kell mutatnunk, nem véletlenül állunk ott, ahol. És persze az sem mindegy, hogy milyen képet festünk magunkról az utolsó mérkőzésen, ami után jöhet egy hosszabb pihenő.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC