nb1.hu

Jeleznie kell a Vidinek a Fradi-dominanciát hirdetőknek

Vezéráldozata volt a Paksnak Újpesten.

Üde színfoltja volt az Újpest-Paks (1-1) mérkőzésnek az előző fordulóban, hogy Bognár György, a vendégek mestere többször is jól belenyúlt a mérkőzésbe.

Bognár első húzása az volt, hogy a 39. percben lecserélte a 19. percben besárgult Lenzsér Bencét, aki nagyon idegesen játszott. Bognár a meccs utáni sajtótájékoztatón az nb1.hu-nak válaszolva elmondta, valóban feszült volt a játékosa, a sárgája után volt még két necces szabálytalansága, akár a pirosat is megkaphatta volna, emiatt már nem akart kockáztatni.

Helyette Bertus Lajos folytatta, aki a középpálya bal szélére érkezett, onnan Szabó János húzódott vissza a három belső védő bal oldalára, bár megközelítés kérdése eldönteni, hogy három vagy öt védővel játszott a Paks.

Ebben az esetben ugyanis védekezésben öten helyezkednek vonalban, támadásoknál viszont a két szélsőnek feljebb kell lépnie egy sorral.

Szabó hátrébb kerülésével Gévay Zsolt átkerült a jobb oldalra, de amikor a hajrában, 1-0-s újpesti vezetésnél Böde Dániel a védelem közepéről előre ment centernek, Gévay lépett a helyére.

Gévay egyébként a mezőny egyik legjobbja volt, vezéráldozatnak is tekinthető, mert megkapta az ötödik sárga lapját, így ma délután nem léphet pályára a MOL Fehérvár FC ellen.

„Ellenfelünk a legutóbbi mérkőzésén bebizonyította, egyre jobb formába kerül, ellenben e tekintetben mi sem panaszkodhatunk nagyon. Kellő önbizalmat látok mindenkin, hogy jól és sikeresen megvívjuk a ránk váró következő próbatételünket. Abban viszont javulnunk kell vasárnapig, hogy az egyéni teljesítmények maximum közeli szintre emelkedjenek. Valószínűleg extra is kell majd a három ponthoz, és továbbra is folyamatosan ki kell segítenünk egymást a pályán. A válogatott szünet után legutóbb, Újpesten már jobban néztünk ki, mint Kisvárdán, és most is nagy erőkkel készülünk a Vidi ellen. Számítani fog, hogy milyen százalékban nyerjük meg a kialakuló párharcokat, ha ezek nagy részét elhozzuk, nem lehet gond a végeredménnyel sem” – mondta Gévay a klubhonlapnak.

A Vidinek egyáltalán nem mindegy, hogy megszerezi-e a három pontot a Paks otthonában. Ha kikap, akkor 1 mérkőzéssel többet játszva 7 pontos marad a hátránya az éllovas FTC mögött, ha iksszel, akkor 6 pontos lesz a különbség, ha meg nyer, akkor 4.

Bármelyik összevetésben jelentősnek mondható a különbség (nyilván nem ugyanolyan mértékben), de mégis, siker esetén jelezne azoknak az elemzőknek és megszólalóknak, akik szerint az FTC kiemelkedik a magyar bajnokságból. 

Ahogy egyébként a fehérvári alakulat is nagyon sok szempontból, de összevetésben a zöld-fehérek állnak jelenleg jobban.

Ráadásul ugyanúgy 4 egységgel lenne több a neve mögött a harmadik Kisvárdához képest, mint amennyivel az FTC menne előtte (1 mérkőzéssel kevesebbet játszva).

"Az előző két mérkőzésünkből kiindulva jó úton haladunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki az ellenfelek kapuja előtt, gólokat lőttünk, valamit nem utolsó sorban, megőriztük kapunkat a góltól. Biztos vagyok benne, hogy megfelelő koncetrációval, és a helyzetek még magabiztosabb kihasználásával ismét sikerül győzelmet aratnunk. Mindenki tudja, hogy mi a feladata, fizikálisan és mentálisan is készen állunk a mérkőzésre. Az idei szezonban egyszer már megmérkőztünk a paksiakkal, az a találkozó 1-1-es döntetlent hozott. Ezúttal nem szeretnénk osztozkodni velük a pontokon” – mondta Márton Gábor annak a klubhonlapnak, amelyik felhívta a Vidi-szurkolók figyelmét arra, „ hogy mióta Bognár György irányítja az együttest, a paksiak még nem kaptak ki hazai pályán, és nyolc mérkőzésből mindössze egyetlen alkalommal szenvedtek vereséget.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC