nb1.hu

Magyarország-Törökország: Marco Rossi hihetetlen körülményei

A technika ördöge.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a törökök elleni 2-0-s győzelem másnapján elmondta: fontos tényező, hogy a játékosok akaratbeli és fizikai pluszokkal kompenzálni tudják az ellenfelek esetleges képességbeli fölényét – számolt be róla az mlsz.hu.

A magyar válogatott jól kezdte az őszt szeptemberben, és még jobban folytatta októberben, valamint novemberben. Legutóbbi hat meccsén veretlen maradt, négy győzelem és két döntetlen volt a mérlege, ráadásul ezeket az eredményeket nagyrészt nálunk magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben érte el. Végül nemcsak a kitűzött célt, az Eb-kvalifikációt értük el, hanem újoncként megnyertük a Nemzetek Ligája "B" divízióját is, és feljutottunk a sorozat legmagasabb osztályába, Európa legjobb csapatai közé.

Így juthat ki a magyar válogatott a 2022-es vb-re – NB1.hu

 

Marco Rossit a törökök ellen 2-0-ra megnyert mérkőzés másnapján érte el az MLSZ egy rövid értékelésre.

"Speciális helyzetben néztem a mérkőzést, hiszen a televízión keresztül figyeltem a pályán történteket, és közben telefonon keresztül voltam kapcsolatban a stábommal" – fogalmazott a kapitány.

"Fokozta a helyzet érdekességét, hogy a valós történésekhez képest több másodperces csúszással láttam a képet, ezért telefonon már előbb értesültem bizonyos eseményekről, mint ahogy a saját szememmel láttam volna. Már a mérkőzés első félidejében is csoportgyőzelemre álltunk, de csak akkor nyugodtam meg, mikor a telefonomon megkaptam az információt, hogy megszereztük a második gólunkat is.

 

Rengeteg pozitívumot ki lehet emelni a csapattal kapcsolatban, hiszen kiemelkedően eredményes időszakon vagyunk túl. Kényszerből szinte minden mérkőzésen különböző összetételű csapattal álltunk fel, ezért elsősorban azt emelném ki, hogy mindenki végig partnerként kezelte a pályán mellette játszó csapattársát, illetve végig kellő önbizalommal, kiváló csapatszellemben és rendkívüli fegyelmezettséggel játszottunk" – mondta.

ELŐZMÉNYEK:

Minden korábbi cikkünk reakciókkal, értékelésekkel és statisztikákkal ide kattintva érhető el.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC