nb1.hu

Több csapat már nem tudna kiállni – melyik bajnokságok állnak le?

Még több mérkőzés maradhat el.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke ma délelőtt többek között azt is bejelentette, hogy mostantól csak zárt kapus meccseket lehet rendezni, amit azt jelenti, hogy a Magyarország-Izland és az FTC-Barcelona Bajnokok Ligája-csoportmeccsen sem lehetnek ott a fanatikusok. 

De nem lehetnek ott a többi mérkőzésen sem.

A miniszterelnöki bejelentésnek volt még egy a labdarúgást igen keményen érintő része, mégpedig a következő: „szabadtéren egyéni sportolás lehetséges, de az amatőr csapatsport tilos.”

Koronavírus: korlátozásokról tett bejelentést az MLSZ – NB1.hu

 

Ez az nb1.hu olvasatában azt jelenti (persze, minden csak akkor lesz hivatalos, ha megjelenik a Magyar Közlönyben, továbbá az MLSZ is bejelentéseket tesz), hogy például az NB III-as és a lejjebb lévő bajnoki osztályok küzdelmei, valamint az utánpótlás-korúak kiírásai felfüggesztésre kerülnek a véleményünk szerint.

És itt van további érdekesség is.

 

Ugye az elmúlt időszakban több csapat is csak úgy tudott kiállni, hogy fiatalokat vitt fel az első csapatához. Ám itt is van egy bökkenő, mert mind az Újpest, mint a Honvéd, de a többi csapat fiataljai is döntő részükben még amatőrnek számítanak, mert nem rendelkeznek profi szerződésekkel. És mostantól – elméletileg – csapatszinten edzeni sem tudnak majd legalább 1 hónapig.

 

A most életbe lépő rendelkezés tehát azt jelenti, hogy például az Újpest már nem tudott volna kiállni a MTK, míg a Honvéd a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia ellen, hiszen a fiataljainak többségének nincs még profi szerződése.

Még egyszer nyomatékosítjuk: minden akkortól lesz hivatalos, azaz véglegesen tudható, hogy a rendeletek megjelennek a Magyar Közlönyben, majd az MLSZ is bejelentést tesz, de az eddig elhangzottak alapján a fent vázolt forgatókönyvekre kell felkészülni.
 

FRISSÍTÉS:

Koronavírus: bajnokságok félbeszakítása – NB1.hu

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC