nb1.hu

Tovább szárnyal-e az újonc? – ELŐZETES

Menekülniük kell a zalaiaknak.

A 8. forduló vasárnapi játéknapja a ZTE és a Budafok összecsapásával indul.

A ZTE az elmúlt két meccsét elveszítette, előbb Honvéd, majd a Paks győzte le. Jelenleg a 9. helyet birtokolja a tabellán a csapat 8 ponttal, csupán egyetlen egy egység választja el a kieső helytől. Boér Gábor elmondta a meccs előtt, hogy nincs jó szériában a csapata, azonban ki szeretné használni a hazai pálya előnyét:

,,Nem vagyunk jó szériában, úgyhogy két sikertelen mérkőzés után jó lenne nyerni. Nagyon bízom benne, hogy a hazai pálya előnyét kihasználva győzelemmel örvendeztetjük meg közönségünket. Fontos mérkőzés jön és egy feljutó csapat, amely okozott már meglepetéseket. Pozitív szériában van a Budafok, amely nem nyújt extrát, a védekezésre épít, de azt jól csinálja. Mi is voltunk jó szériában, s ha a Paks ellen az első félidőben kihasználjuk a négy tiszta helyzetünket, akkor most lehet, hogy egy győztes meccs után várnánk az újoncot. A vereség benne van a sportban, ezen már túl kellett jutnia a játékosoknak is, és javítani kell idehaza. A helyzetkihasználáson szintén javítani kell, hiszen az egyik legtöbb gólt lövő csapat vagyunk a mezőnyben. A legfontosabb, hogy vasárnap hatékonyabban futballozzunk, csak így lehet meg a győzelem." (zaol.hu)

A Budafok a legutóbbi két bajnokiját egyaránt megnyerte, előbb az MTK-t, majd a DVTK-t győzte le. Egy esetleges győzelemmel a dobogóra is felléphet a budai csapat. Csizmadia Csaba az alakulata megnövekedő önbizalma ellenére kiemelte, hogy szerényen és koncentráltan kell készülniük:

,,A győzelmek növelik a csapat önbizalmát, ugyanakkor azt kértem mindenkitől, hogy ugyanolyan szerényen és koncentráltan dolgozzunk, mint korábban. Ezt maximálisan betartották a srácok, hasznosan telt a hét és felkészültünk a ZTE elleni mérkőzésre. A ZTE veszélyes csapat, amely rövidpasszos futballt játszik és egyénileg jól képzett játékosai vannak. Nem véletlen, hogy Babati Benjamin és Könyves Norbert ketten a válogatottba is meghívót kaptak. Megfelelő összpontosításra lesz szükség ahhoz, hogy eredményesek legyünk."

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC