nb1.hu

Oroszország-Magyarország: Marco Rossi ismét változtat a kezdőcsapaton

Sigér Dávidról az oroszokat kellett volna megkérdeznünk.

Szerda este 20.45-kor a Nemzetek Ligájában Oroszország vendégeként lép pályára a magyar válogatott, a csoport rangadóján. Az oroszok 7 ponttal vezetik a csoportot, míg Magyarországgal 6 ponttal a második. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány és Sigér Dávid vett részt.

 

 

Sigér Dávid elmondta, hogy jelenleg nem az A-divizóba való bejutás az elsődleges cél, hanem az Eb-re való kijutás. Azonban ha sikerült, akkor nem hátrálnak meg a feladat elől. Marco Rossi hozzátette, hogy erről még túl korai beszélni, valamint nem is túl hasznos. Az Izland elleni meccs jelenleg a legfontosabb, utána majd lehet az A-divizóról is gondolkozni.

Sigér Dávidnak az nb1.hu két kérdést tett fel:

Melyik csapatrészben a legerősebb az orosz válogatott?

,,Ha Oroszországról van szó és a futballjukról, akkor egy egészséges agresszivitással rendelkeznek, amihez megvan a rendkívül jó játékosállomány. Rájuk csapatként kell tekinteni, csapatmunkával érték el a remek eredményeket az elmúlt időben. Nem emelném ki egyik csapatrészt sem."

Melyik tulajdonságával tudná a legjobban segíteni a magyar válogatottat?

,,Erről Marco Rossit kellene megkérdezni, vagy az ellenfél stábját, akik minden bizonnyal azonnal tudnának erre kérdésre válaszolni, amennyiben annyira felkészültek belőlünk, mint mi belőlük."

Sigér szerint a magyar válogatott akkor lehet partiban az oroszokkal, ha tud abból az önbizalomból meríteni, amit az előző meccseken felépített. A szövetségi kapitány azt kéri minden meccs előtt, hogy nagyon bátran focizzanak.

Marco Rossi szerint az előző meccset az oroszok ellen a magyar válogatott a saját hibáinak kösznhetően veszítette el, azonban a teljesítménnyel önmagában nem volt gond. A 47. perc után mindenki elkönyvelte, hogy vége a mérkőzésnek 3-0 után, azonban a csapat visszajött a meccsbe, mert fegyelmezett volt és betartotta a taktikai utasításokat. A szövetségi kapitány örül az előrelépéseknek, amit leginkább az önbizalom terén ért el a válogatott. Hozzátette, hogy szerinte holnap nem tudja majd az orosz csapat meglepni a magyar válogatottat, ahogy a magyar sem az oroszt.

 

 

Arra a kérdésre, hogy hány helyen fog változtatni holnap is, azt válaszolta, hogy lehet 5-6 vagy 1-2 vagy egy helyen sem. A meccs napján minden kiderül. Megjegyezte, hogy nem az olasz válogatottról van szó, amelyik mindegyik meccsre ki tud állni 11 új játékossal.

A sajtótájékoztató végén azt a kérdést kapta Marco Rossi, hogy felkészülési meccsként tekint-e a holnapi találkozóra az Izland elleni összecsapás előtt. Az olasz szakember kijelentette, hogy egyetlen válogatott-meccsre sem lehet így tekinteni, hiszen ha valaki felveszi a címeres mezt, akkor kötelessége a győzelemre játszani minden meccsen. Elmondta, hogy nem lehet minden meccset megnyerni, de a végsőkig küzdeni kell, nagyon fontos lesz a játékosok hozzáállása a holnapi meccsen.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC