nb1.hu

ZTE-Honvéd: edzőváltás követelésének az árnyékában

A szurkolóknak vagy a zalai vezetőedzőnek van igaza?

A ZTE, annak ellenére, hogy edzőváltáson és jelentős játékoscseréken esett át, pontosan ott folytatja, ahol a tavaszi karantén után abbahagyta.

Akkor még Márton Gábor irányításával remekelt a csapat, most meg a honi edzői garnitúra talán legtehetségesebb tagjának, Boér Gábornak az irányításával szárnyal. Ráadásul piszok jó formában vannak a zalaiak, mert két körrel ezelőtt az MTK otthonában győztek 3-0-ra, míg az előző fordulóban a Diósgyőrt küldték haza 3-1-gyel.

Boér szerint nem szabad a kispestiek tabellán elfoglalt helyezéséből kiindulni a két gárda délutáni mérkőzése előtt. Ugye a Honvéd az utolsó.

„Senkit sem szabad, hogy megtévesszen a kispestiek tabellán elfoglalt helye, mivel az nem tükrözi hitelesen tudásukat és mellékesen egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak. Élőben és felvételen is többször megtekintettem találkozóikat és rendkívül jó képességű csapat. Úgy gondolom a későbbiekben a bajnokság meghatározó klubjai közé tartoznak majd. Mi szeretnénk folytatni a sorozatunkat, hazai pályán mindenképp a három pont a célunk. Ez sok energiát követel, de továbbra is a ránk jellemző támadó futballal fogunk dominálni. Igazán kellemes gondokkal küzdhetek, mivel végre a teljes állomány a rendelkezésemre áll, így már a keret összeállításánál nehéz dolgunk van a szakmai stábbal.”

Boér tehát szépen beszélt a Honvédról és ezáltal a vezetőedző Bódog Tamás munkájáról, ám az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kispesti drukkerhad egy igen jelentős része már edzőváltást követel. A Honvéd ugyanis könnyűnek találtatott a nemzetközi porondon, a bajnokságban meg pláne eddig.

„Az Újpest elleni mérkőzésen mindenképpen csalódás volt a második félidő, amit szeretnénk kijavítani vasárnap, Zalaegerszegen. Azt a koncentráltságot, azt a futómunkát, amit az első 45 percben produkáltunk, tovább kell vinnünk, a második felvonásba is bele kell raknunk. Nagyon jól és intenzíven dolgoznak a játékosok, ahogy eddig is, remek hozzáállással végzik a feladatukat, és próbáljuk őket megerősíteni abban, hogy ha ennyi munkát beletesznek, akkor nem szabad elajándékozniuk egy-egy szituációt vagy mérkőzést, sokkal inkább ajándékozzák meg magukat ennek a munkának az eredményével, főleg, ha az már félig a kezükben van. Feltérképeztük a hétvégi ellenfelet, tudjuk, hogy mik az erősségei, és bízunk benne, hogy amit elterveztünk, meg tudjuk valósítani a pályán. A Zalaegerszeg jó periódusban van, a legutóbbi két győzelmével megvan az a pozitív lendülete, ami pillanatnyilag nálunk hiányzik, de szeretnénk egy győzelemmel megfordítani ezt a sorozatot.”

A kérdés, esetleges újabb vereség után lépnek-e és ha igen, akkor mit a Kispest tulajdonosai…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC