nb1.hu

DVTK-Paks: lesz-e újabb meglepetés Bognár Györgytől?

Fontos játékosok térnek vissza.

Egyelőre még nem érdemes szentírásnak venni az NB I-es tabellát, annyi elmaradt mérkőzés van már most, ráadásul még mindig a bajnokság elején tartunk, de iránymutatásként ki lehet indulni belőle.

A DVTK jelenleg kieső helyen áll, de ameddig például a kilencedik helyezett MTK már hat mérkőzésen lépett pályára, addig a tizenegyedik DVTK csak négyen, a két gárda között meg csak egy pont a különbség.

A Diósgyőrrel kapcsolatban azt sem szabad elhallgatni, hogy a jó rajt után (21-es győzelem a borsodi rangadón a Kövesd ellen, majd 1-1 otthon az MTK ellen), két zakó következett. A Honvéd remek meccsen nyert Miskolcon 4-2-re, a ZTE meg jó focit bemutatva verte Zalában 3-1-re Feczkó Tamás csapatát.

Feczkó arra utalt a meccs előtti nyilatkozatában, hogy ismeri a Paks új trénerének, Bognár Györgynek a munkásságát, ezért a számára nem okozott meglepetést az előző fordulóban, az MTK 4-0-s legyőzésekor a Paks felállása.

„Jól ismerem Bognár György munkásságát, az NB II.-ben több alkalommal is meccseltünk egymás ellen. Minden csapatával ugyanazt a játékstílust képviseli, ezért számomra nem okozott meglepetést az MTK ellen látott felállás. Nagyszerűen mutatkozott be a paksi kispadon, de mi azon leszünk szombaton, hogy megmutassuk, sok munka vár még rá.”

A DVTK-val kapcsolatban egyáltalán nem elhanyagolható információk, hogy Gheorghe Grozav és Polgár Kristóf eltiltása lejárt, az MTK elleni találkozón elszenvedett sérüléséből felépült Márkvárt Dávid pedig már Zalaegerszegen beállt csereként.

Bognár György tehát meglepte Michel Borist az előző fordulóban, Feczkó meg most azt állította, őt nem lepte meg a Paks felállása. A tolnai siker egyik kulcsa, a négy rúgott gól ellenére az a Gévay Zsolt volt, aki leradírozta Bíró Bencét a pályáról, amikor találkoztak egymással, miközben a teljes csapatvédekezés irányítására, de a társak kisegítésére is maradt ideje és energiája.

„Mindenképpen az a fajta játék, összetartás és alázat kell, ami az MTK ellen is jellemzett bennünket. Ennek mostantól alapnak kell lennie, és ugyanolyan sikerre éhesen, koncentráltan kell futballoznunk. Ismételten maximálisan együtt kell lennie a csapatnak a pályán, mert szeretnénk újra győzelemnek örülni. Nagyon fontos lenne, hogy egymás után két mérkőzést nyerjünk, pláne, hogy a jövő hétvégén válogatott szünet lesz, arra pedig mindig a legideálisabb győzelemmel elmenni. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy ez sikerüljön. A sebességnek ugyanúgy nagy szerepe lesz, mint volt nem is oly’ rég, az előző szezonban, idehaza ellenük. Persze abból a találkozóból nem lehet kiindulni, maximum egy támpontot adhat, de messzemenő következtetést nem vonhatunk le. A végkimenetel viszont, hogy mi gyűjtjük be ismét a három pontot, egyezzen! Ami magamat illeti, természetesen játszani szeretnék, de ezzel mindenki így van, keményen edzünk a hét folyamán, és a csapat sikere a legfontosabb”.

A tabella furcsasága, hogy a két csapatnak ugyanúgy négy pontja van, ám a begyűjtéshez tolnaiaknak eggyel több meccs állt már eddig a rendelkezésükre.

A két csapat mérkőzése 19.30-kor kezdődik.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC