nb1.hu

Standard Liege-Vidi: Dzsudzsák-mámia –  HELYSZÍNI JELENTÉS

Mit is mondott a Honvéd ellenfelének a sztárja?

Ma este 20 órától újabb nagy magyar klubsikerért lehet szurkolni, mert a MOL Fehérvár FC a belga Standard Liege ellenfele lesz az Európa-ligában. A mérkőzés győztese nem kisebb tettet hajt majd végre, mint azt, hogy bejut a csoportkörbe.

A Vidi két évvel ezelőtt csoportkörös volt az El-ben, tavaly meg a Ferencváros, így jó lenne, ha a sorminta folytatódna, azok után meg pláne, hogy az FTC kedden este kiharcolta a Bajnokok Ligája csoportkörében való részvételét.

A Vidi ma esti mérkőzésével kapcsolatban már több cikkben is foglalkoztunk ma is, melyeket a beágyazott Facebook-posztok is bizonyítanak (kattintás után maguk a cikkek is elolvashatóak), de a „találkozóval kapcsolatban” az nb1.hu küldöttsége átélt már egy örömteli pillanatot.

Fotós kollégánk, Makádi Péter tegnap délelőtt indult el Budapestről, repülőgéppel ment Hollandiába, majd onnan Belgiumba, ráadásul már a mérkőzés helyszínén, Liege városában van.

Útközben körülnézett Eindhovenben, és mint minden magára valamit is adó magyar futballszurkoló, ellátogatott a legendás PSV stadionjához.

A PSV 24-szer nyert bajnokságot a hazájában, a kupasorozatban 9 alkalommal diadalmaskodott, 11-szeres holland Szuperkupa-győztes. Az eddig felsorolt adatsor sem piskóta, de nem nehéz kitalálni, Einhovenben arra lehetnek a legbüszkébben a helyiek, hogy a klub 1988-ban a Bajnokok Ligája elődjének számító BEK-ben, míg 10 évvel korábban az UEFA-kupában végzett az első helyen.

A PSV mezét olyan világsztárok húzták már magukra, mint Ruud Gullit, Ronald Koeman, Romário, Ronaldo, Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy és Arjen Robben.

De ami számunkra a legfontosabb az az, hogy Dzsudzsák Balázs is volt a PSV játékosa 2008 és 2011 között, első évében rögtön bajnok és Szuperkupa-győztes lett a csapatával.

Dzsudzsák akkor igazi közönségkedvencnek számított, hiszen rengeteg bődületesen nagy gólt is rúgott a Hollandiában, lendületes, élvezetes játékot mutatott be.

Teljesítménye egyébként olyan emlékezetesre sikeredett, hogy tetteit a mai napig nemcsak, hogy nem felejtették el Eindhovenben, de máig becsben tartják, mert a cikk alján készült felvételünk szerda délután készült a stadionnál.

És azt sem szabad elfelejteni, hogy a Honvéd-Malmö El-mérkőzés előtt (sajnos a svédek jutottak tovább), a vendégek legnagyobb sztárja, Ola Toivonen a meccs előtti napon megtartott sajtótájékoztatón elmondta, Dzsudzsák az egyik valaha volt legjobb, akivel egy csapatban játszott, majd hozzátette, bármikor benne lenne abban, hogy újra egy csapatban szerepeljenek…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC