nb1.hu

ZTE-DVTK: győzelem tíz év után – GÓLOK TÖRTÉNETE

Ehhez két tizenegyes is kellett.

ZTE-DVTK 3-1 (2-1)

A Zalaegerszeg zsinórban második győzelmét aratta a bajnokságban. Boér Gábor együttese bő 30 perc alatt kétgólos előnyre tett szert a duplázó Könyves révén, de a szünet előtt Hegedűs szépített. A végeredményt végül Koszta állította be tizenegyesből. Érdekesség, hogy a hazaiak két büntetőt is kaptak, és mindkét lehetőséget gólra tudták váltani. A kék-fehérek ezt megelőzően 2010 májusában tudták két vállra fektetni a DVTK-t a legmagasabb osztályban.  

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: KÖNYVES NORBERT

A Zalaegerszeg rutinos játékosa bő fél óra alatt kétszer is bevette a Diósgyőr kapuját, ezzel oroszlánrészt vállalt a kék-fehér csapat sikeréből. 

A MECCS KULCSMOMENTUMA: SZÁNTHÓ BEÁLLÁSA

Szánthó Regő csereként kapott lehetőséget, a fiatal futballista pedig néhány pillanattal a pályára lépése után büntetőt harcolt ki, amit Koszta gólra váltott, ezzel dőlt el végleg a meccs.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

8. perc: Gergényi tette a bal oldalról középre a labdát, a beadás Könyvesnek volt jó, az egerszegi játékos kb. 2 méterről jobb lábbal vette be Antal kapuját (1-0).

31. perc: Szűcs szabálytalankodott Könyvessel a tizenhatoson belül, büntetőt kapott a ZTE! A labda mögé a sértett állt, Könyves a jobb alsóba küldte a labdát (2-0).

45. perc: Még a szünet előtt szépített a DVTK: Molnár szöglete után Hegedűs fejesét nem tudta védeni Demjén (2-1).

77. perc: A csereként beálló Szánthó iramodott meg, Antal szabálytalankodott vele. Újabb tizenegyest rúghatott az Egerszeg, ezúttal Koszta élt a sansszal (3-1).

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A ZTE a következő fordulóban a Budapest Honvédot fogadja, míg a Diósgyőr az MTK-t kiütő Paksot látja vendégül. 

JEGYZŐKÖNYV:

ZTE FC-Diósgyőri VTK 3-1 (2-1)
Zalaegerszeg, 2825 néző, v.:
Antal
gólszerzők: Könyves (8., 32., a másodikat 11-esből), Koszta (77., 11-esből), illetve Hegedűs (45.)
sárga lap: Sankovic (32.), Szánthó (88.), Gergényi (89.), illetve Szűcs K. (31.), Molnár G. (31.), Iszlai (70.)
ZTE FC: Demjén – Tanaszin, Lesjak, Bobál D., Gergényi – Bedi, Sankovic, Favorov (Koszta, 61.) – Vass P. (Szánthó, 76.) – Könyves (Zimonyi, 88.), Babati
Diósgyőri VTK: Antal – Sesztakov, Szűcs K., Hegedűs J., Memolla – Rui Pedro (Márkvárt, 69.), Iszlai – Hasani (Kordély, 83.), Molnár G., Ivanovski (Makrai, 83.) – Drazic

A tabella a linkre kattintva érhető el

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC