nb1.hu

Fradi-Djurgarden: Tokmac nem adott esélyt a svédeknek – GÓLOK TÖRTÉNETE

Zöld-fehér csapat lesz az FTC következő ellenfele.

FERENCVÁROS-DJURGARDEN 2-0

Abszolút megérdemelten jutott tovább a BL-selejtezők következő körébe a Ferencváros, a svéd Djurgardennek esélye sem volt az NB I címvédője ellen. A mérkőzés hőse egyértelműen a két gólt szerző Tokmac volt, akinek a találatai eldöntötték a meccset. Ez a győzelem lendületet adhat a Fradinak mind a bajnokságban, mind a BL-selejtezők következő körében. A szurkolók sajnos nem lehettek ott a mérkőzésen, azonban ha ott lettek volna, nem kizárt, hogy még több góllal is nyerhetett volna a Fradi.

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: TOKMAC NGUEN

Nagyon jókor szerezte mind a két találatát, ezzel kicsit mentálisan is megtörhette az ellenfelet. Amennyiben ilyen formában tud majd pályára lépni a Celtic ellen, akkor a skótok felköthetik a gatyájukat.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: TOKMAC ELSŐ GÓLJA

Abszolút az ellenfele fölé nőtt a Ferencváros, ám ehhez nagy szükség volt Tokmac első találatára, amivel kicsit megnyugodott a csapat. Ezután a fölényüket nem csak megőrizni tudták, hanem tovább növelni is.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

33. perc: Tokamac a 16-os környékén szerelte Karlströmöt, majd Somáliától visszakapta a labdát és 25 méterről, középről egy elegáns gólt lőtt a jobb alsóba. 1-0

62. perc: Boli a félpályától adott egy remek passzt Tokmacnak, aki 13 méterről a bal alsóba lőtt. 2-0

A KÖVETKEZŐ FELADAT

A BL-selejtezők következő körében a 6-0-ra diadalmaskodó Celtic-hez utazik a Fradi, ami már egy igazán kemény erőpróba lesz.

JEGYZŐKÖNYV:

BL-selejtező, 1. forduló:
Ferencváros-Djurgarden IF (svéd) 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Fedayi San (svájci)
Továbbjutott: a Ferencváros
Gólszerző: Tokmac (33., 62.)
Sárga lap: Blazic (46.), Kovacevic (66.), illetve Holmberg (64.), Berg (71.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Kovacevic, Blazic, Civic – Haratin, Somália – Uzuni (Varga, 83.), Isael (Laiduni, 75.), Nguen (Skvarka, 63.) – Boli

Djurgarden: Bratveit – Une-Larsson, Nyholm, Berg – Witry, Ulvestad, Kalström, Augustinsson – Banda (Holmberg, 18.), Kujovic (Chilufya, a szünetben), Edwards (Radetinac, 75.)

REAKCIÓK:

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC