nb1.hu

A felcsútiak Magyarországot is képviselik.

Az nb1.hu-n már korábban beszámoltunk arról, hogy Nyonban megtartották az Európa-liga első selejtezőkörének a sorsolását. A MOL Fehérvár hazai pályán fogadja az ír Bohemian FC-t, a kispestieknek sem kell utazniuk, Bódog Tamás legénysége a finn Turkut látja vendégül. A nemzetközi porondon újonc Puskás Akadémia "belehúzott", a felcsútiak a svéd Hammarbyt kapták. Hornyák Zsolt együttesének azért sem volt szerencséje, mert Svédországban rendezik meg az ütközetet.

BL, Európa-liga: ellenfeleket kapnak a magyar csapatok – élő közvetítés – NB1.hu

 

Nézzük, a főszereplők mit gondolnak a sorsolást követően.

Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár): "A Legiával és a válogatottal már van tapasztalatom az ír labdarúgásról. Az írek kemény focit játszanak, nagyon sok test-test elleni párharccal és nagyon sok futással kombinálva. Számunkra kedvező, hogy hazai pályán játszunk. Az Európa Liga-mérkőzés előtt pályára lépünk kétszer a bajnokságban is, tehát lesz időnk a felkészülésre. Minden ellenfélnek meg kell adnunk a tiszteletet, nem szabad könnyű mérkőzésre készülnünk, rosszul járhatunk, ha lebecsüljük őket. Biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb megfelelően felkészít bennünket a mérkőzésre. Nem mondok nagy dolgot azzal, hogy továbbjutásra készülünk." (molfehervarfc.hu)

Hidi Patrik (Budapest Honvéd): Három hasonló erősségű csapat volt lehetséges ellenfeleink között, így nem volt olyan kívánságunk, hogy valamelyik riválist szeretnénk elkerülni. Inkább azért szurkoltunk, hogy hazai pályán játszhassunk, ebből a szempontból pedig szerencsésnek mondható a sorsolás. Biztosan jó csapattal találkozunk majd, komolyan kell vennünk, készülnünk kell a mérkőzésre. Kicsi hátrányt jelenthet majd, hogy a finneknek már több mint tíz meccs lesz a háta mögött, viszont mi is erős meccseket játszunk majd az első fordulókban, mint például a Felcsút elleni idegenbeli találkozó, ami jó felkészülést jelenthet majd az Európa-ligára. (honvedfc.hu)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): "Az egyik legnehezebb ellenfelet kaptuk. Nagyon komolyan veszem ezt a feladatot, minél jobban fel akarunk készülni a mérkőzésre. Jó eredményt akarunk elérni Magyarország számára. Bízom a csapatomban és abban is, hogy van még időnk felkészülni a találkozóra. Nem csak a Puskás Akadémiát, hanem az országot is képviseljük. Komoly feladat előtt állunk." (pfla.hu)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC