nb1.hu

Kisvárda: matematika-testnevelés szakos tanár is válthatná Bódogot

Világbajnokságra vitte ki a korosztályos válogatottat.

Hétfőn lett hivatalosan is bejelentve, hogy nem marad a Kisvárda vezetőedzője Bódog Tamás, aki benntartotta a munkájával a csapatot az élvonalban. A hírek szerint egyébként Bódog a Honvéd vezetőedzője is lehet, ahol viszont azt a Pisont Istvánt kellene váltania a kispadon, aki Magyar Kupát nyert azzal a csapattal, amelyik Guiseppe Sannoni irányítása alatt nem muzsikált a legfényesebben.

Kisvárdán tehát edző után kell nézni, és ezt már meg is tették a vezetők. Az nb1.hu úgy tudja, az egyik jelölt a kispadra a matematika-testnevelés szakos tanár, Preisinger Sándor, aki kivezette a magyar U17-es válogatottat a tavalyi brazíliai világbajnokságra, ami már magában bravúros teljesítmény volt. A vb-csoportjából viszont nem jutott tovább a csapat, egy pontot szerzett.

Preisinger 2015-ben vette át a korosztályos válogatottat, az eredeti cél az volt, hogy egy Eb–re vezesse ki a gárdát. Az elvárást teljesítette, ráadásul ugye meglett a világbajnoki szereplés is.

Preisinger játékosként 5-ször volt magyar válogatott, tagja volt az 1996-o atlantai olimpián szerepelt gárdának. Kétszeres magyar bajnok és háromszoros kupagyőztes (MTK).

Az nb1.hu úgy tudja, ma egyeztet a Várda illetékeseivel, de mint írtuk, a cikk megjelenésekor az egyik és nem az egyetlen esélyes a vezetőedzői posztra.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC