nb1.hu

Szlovákia is a bajnokság folytatására készül, 3 forgatókönyv van

Megvan a rájátszás kezdetének tervezett dátuma is.

A Fortuna Ligát szervező Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) elnöksége május végéig elhalasztotta a bajnokság folytatását, de Szlovákiában is van terv arra az esetre, hogy mikor folytatódhatnak a küzdelmek – jelentette a felvideksport.hu.

A döntés értelmében június 6. lehet a rájátszás kezdetének időpontja, amennyiben ezt a szlovák kormány rendelkezései lehetővé teszik. 

A bajnokság szervezője egyben feladatként kapta a lehetséges forgatókönyvek részletes kidolgozását. Ebbe beletartozik a rájátszás teljes körű befejezése, egy rövidített modell terve és a Fortuna Liga idő előtti befejezése is. Az ÚLK egyeztet majd az országos szintű szervezettekkel az egyes forgatókönyvek kapcsán, hogy azok az UEFA által megszabott határidőig, 2020.05.25-ig elkészüljenek. A júniusi időpont a legoptimistább lehetőséget jelenti. 

"Ebben az esetben a megszokott módon folytatjuk, vagyis lejátsszuk a rájátszás mind a tíz fordulóját. A klubokkal együtt egy rövidített rendszerrel is foglalkozunk, valamint az idő előtti befejezés lehetősége is fennáll. A konkrét tervet egyeztetnünk kell az országos intézményekkel, hogy nem csak az UEFA, de a klubok és a közvélemény számára is konkrétumokkal tudjunk szolgálni. Az ilyen anyagok magában foglalják a közös edzések megkezdésének pontos dátumait, a mérkőzések szervezési leírásait és a pontos időrendet is. Az újrakezdés pontos feltételei az országos szervezetek véleményének megismerése után lesznek ismertek, majd közöljük azokat az ÚLK elnökségével és az UEFA-val is. A Szlovák Labdarúgó-szövetséggel (SFZ) közösen május 25-ig kell releváns információkat közölnünk" – mondta Ivan Kozák, a liga elnöke.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC