nb1.hu

Magyarország – Fővárosi fölény, Fradi-játékos lett a legjobb. VIDEÓ!

Honlapunk hűséges és rendszeres látogatói biztosan emlékeznek még rá, hogy a kétezres évek eleje óta mindegyik NB I-es játéknap után összeállítottuk a forduló válogatottját. Most is így tettünk. Ezúttal fővárosi fölény jellemzi eheti összeállításunkat.

 

A forduló játékosa: Busai Attila

Nem alapember a Fradiban, de a Honvéd ellen főszereplő lett. Az első félidőben öngólt fejelt, a második játékrészben győztes gólt szerzett. Egy félidő alatt megjárta a poklot és a mennyországot.

 

A forduló védése: Balajcza Szabolcs

Már 1-0-ra ment a Puskás Akadémia, amikor a második félidő elején tizenegyeshez jutottak a vendégek. Pekár lövését azonban kivédte Balajcza, így csapata nem került kétgólos hátrányba, ami könnyen lehet, hogy a meccs végét jelentette volna. Az Újpest viszont egyenlített két perccel később.

 

 

A forduló cseréi: Kabát Péter, Balogh Balázs, Loic Nego

Az Újpest két közönségkedvenc játékosa a szünetben állt be a Puskás Akadémia ellen, mindketten góllal járultak hozzá a lila-fehérek pontszerzéséhez. Persze, ahhoz hogy így legyen Nebojsa Vignjevicsnek, a lilák szerb mesterének jó érzékkel kellett cserélnie. A 38 éves Kabát Péter életét az utóbbi másfél évben sérülések kísértették, de most 722 nap után lőtt gólt az NB I-ben. Balogh Balázsról szinte már mindent megírtunk. A lila-fehérek középpályása a hétközi forduló után ismét eredményes volt. Szinte nincs olyan hét, amikor ne kerülne be a forduló válogatottjába.

A Videoton védője Haraszti Zsoltot váltotta az 54. percben, majd a 77. percben szépségdíjas találattal egalizálta az eredményt. A gólja mellett is kiválóan segítette a támadásokat. Ilyen teljesítményt követően következő fordulóban nagy valószínűséggel már a kezdőcsapatban kap majd helyet.

 

Forduló szurkolása:

A Groupama Arénában volt a bajnokság egyik legjobb szurkolása, méghozzá a kispesti fanatikusok részéről. Sokan kísérték el a kedvenceiket a Népligetbe, és az egész mérkőzésen hallatták a hangjukat. Változatosan, lelkesen és hangosan buzdították a kedvenceiket.

 

A forduló mentése:

A Paks–DVSC találkozó egy öngóllal dőlt, pedig a Loki akár több találattal is győzhetett volna. A legvégén a tolnaiak pontmentése azonban csak azért nem jött össze, mert Bódi Ádám a gólvonalon állva kisegítette a csapat kapusát, Verpecz Istvánt. A mozdulat három pontot, és a dobogó alsó fokát érte a hajdúsági együttesnek.

 

A forduló gólja:

Egyértelmű, hogy Busai Attila találata nyerte meg ezt a különversenyt. Az FTC támadója gyorsan eszmélt, és háttal a kapunak is kíméletlenül kihasználta a kispesti védelem megingását.

 

 

A forduló visszatérője:

Ismét Jova Levente nevével kezdődött a Ferencváros összeállítása bajnoki mérkőzésen. Erre utoljára 2013 decemberében volt példa. A Dibusz Dénes érkezése óta háttérbe szorult Fradi-kapus ugyan nem tudta kapott gól nélkül lehozni a meccset, de Busai Attila fejese háríthatatlan volt.

 

A forduló válogatottja (3–4–3):

Király Gábor (Haladás) – Bese Barnabás (MTK), Mészáros Norbert (DVSC), Baráth Botond (Budapest Honvéd) – Géresi Krisztián (Videoton), Zsótér Donát (PAFC), Florian Trinks (FTC), Balogh Balázs (Újpest) – Mohamed Remili (Vasas), Busai Attila (FTC), Kabát Péter (Újpest)

 

 

Király Gábor: Hihetetlen, 40 esztendősen is milyen teljesítményre képes az ötszörös Magyar Aranylabdás, bár aki ismeri a magyar válogatott kapusát, az nem lepődik meg rajta. A Békéscsaba ellen is lehúzta a rolót, több kiváló védéssel járult hozzá, hogy a Haladás 1-0-ra nyerni tudott a sereghajtó ellen.

 

Bese Barnabás: Rendszeresen segítette a támadásokat, sebességét rendre kamatoztatta a jobb oldalon, és egy veszélyes lövése is volt a nem túl eseménydús mérkőzésen.

 

Mészáros Norbert: A DVSC akár több találattal is nyerhetett volna Pakson, de végül egy öngól hozta meg a három pontot. Ehhez azonban hátul végig stabilan kellett hatástalanítani a tolnaiak támadásait. A Loki csékája pedig képtelen volt hibázni.

 

Baráth Botond: A Honvéd balhátvédje sokat küzdött a Ferencváros ellen, nagyon jól semlegesítette Varga Rolandot és Roland Lamah-t is. Mikor épp melyikükkel találta szembe magát.

 

Géresi Krisztián: A Videoton 21 éves játékosa az egész mérkőzésen agilisan játszott, szinte minden támadásban benne volt, ráadásul végig veszélyt jelentett a Vasas kapujára. Arról nem is beszélve, hogy az ő ravasz góljának köszönhetően jött vissza a találkozóba a székesfehérvári csapat, így nagy szerepet játszott abban, hogy a Vidi Felcsúton tartotta legalább az egyik pontot.

 

Zsótér Donát: Rögtön a meccs elején adott egy gólpasszt Fiolának, de utána is lendületben maradt. Végig agilis volt, lövésekre vállalkozott, ha mindegyik csapattársa úgy játszik, mint ő, akkor a Puskás Akadémia lehet, nem csak egy pontot szerez Újpesten.

 

Florian Trinks: A Ferencváros német középpályásának ez volt az első igazán jó mérkőzése az NB-ben. Többször veszélyeztetett távoli lövésekkel, pontrúgásokkal. Végig aktív volt. Ha már a tavaszi szezon elején így játszott volna, kevesebb kritikát kapott volna.

 

Balogh Balázs: Az nb1.hu válogatottjába sokadszorra került be, most úgy, hogy csereként állt be. Nem lehet nem észrevenni, milyen fontos láncszeme a liláknak.

 

Remili Mohamed: A Vasas támadója két góllal – nem is akármilyenekkel – bénította meg az első félidőben a Videotont, nem rajta múlt, hogy a kiesés ellen menekülő angyalföldi gárda végül nem okozott még nagyobb meglepetést a székesfehérvári csapat ellen, de ez semmit nem von le a teljesítményéből.

 

Busai Attila: Kezdőként jutott szóhoz a Honvéd ellen, és öngólja után látványosan próbálta kijavítani hibáját. Sikerült neki. Találatát pedig sokszor érdemes visszanézni.

 

Kabát Péter: Ismét bizonyította, hogy nem lehet őt még leírni. Egyszerűen vérében van a gólszerzés. Ha így folytatja, akkor akár 40 évesen is fogadhatja az újpesti társak, fanatikusok gratulációit a góljai után.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC