nb1.hu

Busai mindkét kapusnak betalált, Trinks is meglőtte az elsőt

Budapest – A kapufák ezúttal nem segítették a Honvédot.

A Ferencváros felforgatott összeállításban lépett pályára, de ebben nem volt semmi meglepő, hiszen a zöld-fehérek már megnyerték a bajnokságot, ráadásul szerdán a DVSC ellen lépnek pályára a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágó mérkőzésén.

 

Az első komoly helyzet a kispesti Dusan Vasziljevics előtt adódott, akinek a 18 méterről elvégzett szabadrúgása nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot. Két perccel később Jova Levente mértani pontosságú indítása után Varga Roland nyargalt el a Honvéd tizenhatosáig, majd a hosszú sarokra tartó lövését Horváth András tornázta ki a bal alsó sarokból.

 

Három perccel később a német Florian Trinks szabadrúgására Gera Zoltán érkezett, majd 15 méterről fejelt nem sokkal a kapu mellé. A 14. percben Hidi Patrik kényszerítőzött Dusan Vasziljeviccsel, a Honvéd középpályása 18 méterről, nagy erővel találta telibe a felső kapufát.

 

A 26. percben megszerezte a vezetést a Honvéd. Hidi Patrik jobb oldali szögletét Busai Attila csúsztatta saját kapujába a rövid oldalon (0-1). A gól után egyenlíthetett volna a Ferencváros, de Florian Trinks szabadrúgását Horváth András kiszedte a jobb alsó sarokból. A félidő végén ismét a német középpályás került helyzetbe, de Ivan Lovric röviden kifejelt labdáját nem tudta kapásból a hálóba lőni.

 

A második játékrészre Thomas Doll pályára küldte Hajnal Tamást és Pintér Ádámot, hogy némi frissességet leheljen csapatába, de nem nagyon változott a játék képe. Negyedóra múlva a német mester már Radó Andrást is csatasorba állította, hátha életre kel a Fradi támadójátéka.

 

A 63. percben a semmiből kiegyenlített a Ferencváros. Egy felívelés után Roland Lamah-t rántották le, Andó-Szabó Sándor azonban tovább engedte a játékot, mert a labda Florian Trinkshez került, aki betört a tizenhatos előterébe, majd kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).

 

A 70. percben megfordította a mérkőzést a Ferencváros. Florian Trinks baloldali szögletére nem érkezett senki, a kispesti kapus, Horváth András azonban suta mozdulattal csak röviden kitenyerelte a labdát, Busai Attila kapunak háttal a levegőben visszahúzta a labdát, ami a kapuban landolt (2-1).

 

A lefújás előtt majdnem kiegyenlített a Honvéd. Baráth Botond baloldali beadását Botka Endre fejelte be középre, az érkező Vernes Richárd öt méterről a felső kapufára fejelt. A hosszabbításban már nem változott az eredmény. A Ferencváros Busai Attila főszereplésével megnyerte a mérkőzést, bár a játék képe alapján a Honvéd rászolgált volna egy pontra.

 

Ferencváros-Bp. Honvéd 2-1. A mérkőzés online közvetítése a linkre kattintva olvasható. 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC