nb1.hu

NB I-es edző lehet a kapus, aki mindent megnyert Magyarországon

Gyönyörű emlékeket elevenített fel.

Nyáron lesz tíz esztendeje annak, hogy a DVSC az összes hazai versengést megnyerte, amelyben elindult. A csapat kapuját akkoriban a montenegrói származású Vukasin Polekszics őrizte, akit éppen Fehérváron ért el a haon.hu.

„Magyarországon vagyok, mert a gyermekem Székesfehérváron tanul és kosarazik.

Jómagam elvégeztem az A licences edzői tanfolyamot, és várok arra, hogy lehetőséget kapjak majd valamelyik csapatnál, ha ismét normális életet élhetünk.

Mi is itthon vagyunk, ahogyan a nagy többség, olykor elmegyünk sétálni oda, ahol nincs sok ember, és betartjuk a szabályokat” – mondta.

A legutóbb a Nyíregyházánál másodedzőként tevékenykedő Polekszics 2006-ban érkezett Magyarországra a Tatabányához, majd védett Kecskeméten, Pécsett, Békéscsabán és a Vasasnál is. A legszebb emlékeit a Lokiról őrzi. „Úgy vélem, minden sorozatban megérdemelt volt a sikerünk, mert mi játszottuk a legjobb és legeredményesebb focit. A kettős terhelést is bírtuk abban a szezonban, hiszen 2009 őszén a Bajnokok Ligája főtábláján szerepeltünk. Az volt a legszebb évünk, és szerintem Magyarországon ezt soha nem fogja senki utánunk csinálni” – fogalmazott a most 37 éves „Plexi”, aki rendszeresen visszajár a cívisvárosba, és megnézi a Loki-meccseket a Nagyerdei Stadionban. „Szeretek visszatérni, és bízom benne, minél előbb újra a lelátón szurkolhatok a Debrecennek” – zárta szavait.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC