nb1.hu

Koronavírus: 50 évvel ezelőtti, olasz bajnoki cím ünneplése – HELYSZÍNI KÉPEK

Ez az ünnep is más volt, mint a megszokottak.

KITEKINTÉS A NAGYVILÁGBA

A koronavírus-járvány egyik gócpontja Olaszország, annak is az északi része, de a déli területeken is szedi az áldozatait a fertőzés, emiatt szigorú korlátozások vannak ott is érvényben.

A nehéz, fájdalmas idők ellenére azonban Cagliariban ünnepre került sor húsvár vasárnapján, még ha nem is a megszokott módon.

Ezen napon ünnepelték ugyanis a helyiek a helyi focicsapat egyetlen bajnoki címét, amit 1970. április 12-én szerzett meg.

A gárda legismertebb játékosa az olasz és a világ futballjának egyik legendája Luigi Riva, ismertebb nevén Gigi Riva volt.

Cagliari egyébként Szardínia szigetének fővárosa és Cagliari megye központja Olaszországban. Lakosainak száma 170 000, de a hozzá tartozó településekkel együtt eléri a 300 000 főt.

A Cagliarit 1920-ban alapítottak. Jelenleg a Serie A-ban szerepel, miután megnyerte a Seria B 2015-16-os kiírását. A klub az utóbbi években a Serie A és a Serie B között ingázik. A klub jelenleg a 12. az élvonalban.

A vasárnapi megemlékezésről egy hűséges olvasónk küldött az nb1.hu-nak képeket, akinek a barátja továbbította a felvételeket Szardínia szigetéről. Örökké tartó hálás köszönet.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC