nb1.hu

Ibra kontra Agüero, avagy arab milliárdosok összecsapása

Európa - Favoritként utazik Németországba a Real Madrid.

Két arab tulajdonú gazdag klub csapata találkozik szerdán Párizsban a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, amikor a PSG vendége a Manchester City lesz.

 

A francia együttes 2011 óta katari befektetőjének köszönhetően emelkedett a legnagyobb sztárklubok közé, míg angol ellenfelét már nyolc éve pénzeli Manszúr sejk Abu-Dzabiból.

 

A hazai pálya előnyén túl mindenesetre inkább a Paris Saint-Germain mellett szól, hogy az együttes már márciusban megnyerte a francia bajnokságot, így teljes mértékben a BL-re összpontosíthat, míg a Manchester – amely jelenleg negyedik a Premier League tabelláján – javában a dobogós helyért küzd. A PSG ráadásul "angolszakértővé" válhatott az elmúlt időszakban, hiszen a 16 közé kerülésért egy másik szigetországi együttest, az angol bajnoki címvédő Chelsea-t búcsúztatta el a BL-től.

 

Az angol együttes francia középpályása, Samir Nasri úgy véli, hogy a Citynek kisebb az esélye a továbbjutásra. Nyilatkozata szerint a párizsi csapat a favoritja a párviadalnak. "A PSG tapasztaltabb csapat nálunk" – jelentette ki a londoni Arsenal volt futballistája.

 

A City hatóerejét kétségtelenül gyengíti, hogy alapemberei közül – a csapatkapitány Vincent Kompanyn kívül – a szerdai meccsen valószínűleg nem léphet pályára a középpályás Yaya Touré és nem védhet a kapus Joe Hart sem. Ugyanakkor a PSG-nél sincs mindenki bevetésre kész állapotban, így hiányozni fog sérülés miatt a középpályás Marco Verratti, viszont a sokadik virágzását élő sztárcsatár, Zlatan Ibrahimovic mellett újfent rendelkezésre áll az irányításban és támadójátékban is jeleskedő Angel Di María.

 

 

A győztes El Clásicóval hangoló Real Madrid a német Wolfsburg otthonában látogat. A spanyol csapat már a párharc németországi nyitányon előnyre tehet szert, bár a Bundesliga erős középcsapatának számító, jelenleg nyolcadik házigazda meglepetéssel is szolgálhat.

 

A madridiak nyilván jó hangulatban várják a BL-fellépést, miután a hétvégi El Clásicón, a spanyol bajnokság csúcsrangadóján a katalán fővárosban nyertek az FC Barcelona ellen 2-1-re, ezzel együtt a szívós, harcos stílusú, hatékony védekezésre képes Wolfsburg borsot törhet a vendégek orra alá. Külön ösztönzést adhat a hazaiaknak az a tény, hogy a klub történetében először juthatnak be a legjobb nyolc közé a BL-ben, ha sikerrel veszik a labdarúgás európai elitsorozatát eddig tíz alkalommal megnyerő madridiak jelentette akadályt.

 

Casemiro, a Real és a brazil válogatott védekező középpályása a spanyol klub honapjának úgy nyilatkozott, hogy nem szabad lebecsülni a Wolfsburgot. "A sorozat ezen szakaszán már nincsenek könnyű ellenfelek. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk Németországban. A Wolfsburg jól védekezik, nagyon gyors játékosaik vannak, tisztelnünk kell őket" – hangsúlyozta a brazil játékos.

 

Diego Benaglio szerint a Wolfsburg abban bízhat, hogy a párharc favoritjának kikiáltott Real Madrid nem a megfelelő koncentrációval lép pályára Németországban.

 

„Természetesen próbálunk a lehető legjobban játszani a Madrid ellen, de számunkra most a bajnokság az elsődleges. A Real nem fog tartani a Wolfsburgtól, tőlünk gyakorlatilag senki nem tart. Ha szerencsénk van, félvállról vesznek majd minket” – mondta a svájci hálóőr.

 

 

A BL-negyeddöntők szerdai programja:

VfL Wolfsburg (német)-Real Madrid (spanyol) 20.45

Paris Saint-Germain (francia)-Manchester City (angol) 20.45

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC