nb1.hu

ZTE: a bírókat és a bajnoki rendszert is kritizálta a tulajdonos

Végh Gábor őszintén elmondta a véleményét.

Az újonc Zalaegerszeg az előző fordulóban a MOL Fehérvár otthonában lépett pályára. A találkozót a fehérváriak 4-1-re nyerték meg. A vereségnek köszönhetően kicsit távolabb kerültek az egerszegiek a bennmaradástól. Márton Gábor alakulata jelenleg a 11. helyet foglalja el a táblázaton, az előtte lévő Kisvárda előnye 4 pont. Egyébként a következő 2 meccse húzós lesz a ZTE-nek, a kék-fehérek előbb a Mezőkövesdhez utaznak, majd március 7-én a listavezető Ferencvárost fogadják. 

MOL Fehérvár FC – ZTE FC | 4-1 | (1-0) | OTP Bank Liga | 22. forduló | MLSZTV

 

A csapatnál edzőváltással próbáltak új impulzust adni a játékosoknak. Dobos Barnától Márton Gábor vette át az irányítást. Mártonnal a gárda a Magyar Kupában bejutott a legjobb 8 közé, a bajnokságban pedig az Újpestet legyőzték Radóék, de a MOL Fehérvár nagy falatnak bizonyult. Érdekesség, hogy az MK-ban a fehérváriakkal kerültek össze a Zala megyeiek.

Végh Gábor szerint a fehérvári bajnokin a játékvezetőnek nem kellett volna kiállítania Szépe Jánost (az egerszegi futballistának a 48. percben mutatta fel a pirosat Pillók Ádám). A ZTE tulajdonosa egyébként az nso.hu-nak adott nyilatkozatában arról is beszélt, hogy sok olyan "spori" van hazánkban, akik korábban nem futballoztak. Emellett az NB I-es lebonyolítását is kritizálta Végh.

"A Mol Fehérvár elleni bajnokin a kiállításig egyenrangú ellenfelek voltunk, aztán a játékvezető elrontott mindent. Mivel Ivan Petrjak legalább annyira fogta, rángatta Szépe Jánost, mint a hátvédünk őt, a bíró ítélhetett volna szabadrúgást is a javunkra. Ehelyett tizenegyes járt a hazaiaknak, és a védőnket kiállította. Ha hasonló helyzetben a fehérváriakat érte volna hátrányos döntés, biztosan nem hagyják szó nélkül a szövetség különböző bizottságainál. Súlyosabb probléma azonban, hogy a játékvezető-képzésben olyan tizenhat-tizenhét éves fiatalok vesznek részt, akiknek a többsége sohasem futballozott, s amint hatalmat kap a pályán, arroganciával próbál tekintélyt szerezni. És akkor még szóba sem hoztam az évek óta problémát jelentő bajnoki rendszert. Talán nem az első vagyok, aki nehezményezi, hogy a háromkörös bajnokság mennyire igazságtalan a kisebb klubok körében, és ehhez a témakörhöz tartozik, hogy a másodosztályban nem lehet légiósokat alkalmazni, tehát egy feljutó csapatnak a nyáron, néhány héten belül kellene labdarúgókat szerződtetnie, a keretet összeállítania, s a bajnokságban versenyképesnek lennie. S ha az idény végén kiesnénk, a szabályrendszer alapján ismét alakíthatnánk át a keretünket" – mutatott rá Végh Gábor

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC