nb1.hu

ZTE: Márton Gábor elmondta, hány ponttal maradhatnak bent

A kupaszereplésről is beszélt az új vezetőedző.

Márton Gábor érkezését február 10-én jelentette be a ZTE vezetősége. A tréner Dobos Barna örökébe lépett a kék-fehér klubnál. Az egerszegiek kispadján a Lipót Pékség elleni Magyar Kupa-meccsen debütált, de a premier nem sikerült valami jól, hiszen az NB III-as alakulat 3-1-es győzelmet aratott. A bajnokságban aztán javítottak Márton Gábor tanítványai, ugyanis az Újpestet 2-1-re verték. 

A tréner a Digi Sport Reggeli Start című műsorának volt a vendége kedden. A kupafiaskóval kapcsolatban elmondta, több ok vezetett a vereséghez. Kijelentette, nem tettek le a továbbjutásról az MK-ban, ebben a sorozatban szeretnének a lehető legtovább talpon maradni. 

Magyar Kupa: meddig csodálhatjuk az NB III-as csapatokat? – ELŐZETES – NB1.hu

Szerdán folytatódnak a Magyar Kupa párharcai, kiderül, mely csapatok jutnak a legjobb 8 közé. III. Kerületi TVE-Dorogi FC A kupafordulót a III. Kerületi TVE-Dorog összecsapás nyitja szerdán 13 órakkor. Az "odavágón" a meccs elején 11-esből szerzett vezetést az NB III-as alakulat, de az egy osztállyal feljebb szereplő Dorog fordítani tudott, és végül magabiztosan, 4-1-re nyert.

A bajnokságban jelenleg a 11. helyen áll a csapat, az előtte álló Paks fórja 2 pont. Márton úgy véli, a bennmaradás egy fokkal könnyebb feladatnak tűnik, mint a feljutás újboli kivívása. Szerinte 36 pontra lesz szüksége a ZTE-nek ahhoz, hogy a következő idényben is az élvonalban szerepelhessen. Az Újpest legyőzését nagyon fontos eredménynek tartja. A szurkolók is örültek a diadalnak. Márton elárulta, nem volt annyira fantasztikus a csapat játéka, bár a második félidőben több szép megoldást is látott. 

Márton számára nem ismeretlen, hogy egy nehéz helyzetbe lévő klubnál kell "tüzet oltania". Hasonló volt a szituáció Siófokon is, akkor a Balaton-partiak elérték a céljukat a szakemberrel. A tréner egyébként jól érzi magát Egerszegen, kiemelte, hogy kiváló körülmények között folyik a munka. Szeretne hosszabb távon a csapatnál dolgozni. 

Az átigazolási szezon hajrájában Katanec és Bőle megszerzését jelentették be az egerszegiek. Márton kiemelte, hogy mindkét játékos érkezése fontos lehet. 

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC