nb1.hu

A ZTE tulajdonosa elmondta, mi a probléma a magyar futballban

Az edzőváltás okáról is beszélt.

Az újonc Zalaegerszeg beragadt a tavaszi idény rajtjánál. A ZTE 4 meccs alatt csupán 1 pontot tudott szerezni. A klub hétfőn jelentette be, hogy a következő fordulóban már nem Dobos Barna irányítja a gárdát. Dobostól Márton Gábor vette át az irányítást. 

Új edző és másodedző Zalaegerszegen – részletek – NB1.hu

Igaznak bizonyultak a hírek, a Honvéd elleni vereséget követően edzőváltást jelentett be az NB I 11. helyén álló ZTE FC – Dobos Barna helyét Márton Gábor veszi át a kispadon. Íme, a klub közleménye: "Az elmúlt hetek eredménytelensége miatt klubunk mai vezetőségi ülésén dr. Dobos Barna vezetőedző felajánlotta lemondását, amit Végh Gábor tulajdonos elfogadott.

Végh Gábor a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, a döntésben az utolsó 2 meccs vízválasztó volt. Az látszódott, hogy Dobos nem tudja elmozdítani az alakulatot a holtpontról. Végh hozzátette, a tabella nem hazudik, így felesleges feltételes módban beszélni. Arra is kitért, hogy Dobos távozása nem érinti Sallói István helyzetét. 

Az új edzővel kapcsolatban elárulta, régóta kapcsolatban álltak Márton Gáborral, akinek a neve minden edzőváltásnál felmerült. Szerinte Márton a legalkalmasabb ember a temperamentuma miatt. Úgy véli, támadásban és védekezésben is nagyobb összpontosításra van szüksége a ZTE-nek. A téli szünet sem jött jól az egerszegieknek, hiszen lendületben volt a gárda. 

Megszólalt a ZTE új edzője – lesznek, akik más poszton játszanak majd – NB1.hu

Tegnap jelentette be a 11., azaz kieső helyen álló Zalaegerszeg vezetősége (a már bentmaradó Pakstól 5 ponttal van leszakadva a gárda), hogy az eddigi szakvezető Dobos Barna helyett Márton Gábor lesz a gárda szakvezetője.

Az egerszegi klubtulajdonos abban bízik, hogy sokkal férfiasabb és harciasabb együttese lesz a ZTE-nek Márton Gábor vezetésével. A beszélgetés végén arra is rávilágított Végh, hogy a magyar játékosok általában a könnyebb utat keresik, és egyénileg nem igazán vállalnak felelősséget. Ez a probléma az egész honi futballban jelen van. 

Végezetül kijelentette, Zalaegerszegen nem okozott óriási eufóriát a feljutás kiharcolása, valamint azt is megtudhattuk, hogy alig kap segítséget. 

A 11. helyen álló kék-fehér csapat az Újpestet fogadja a hétvégén. 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC