nb1.hu

Ötgólos meccsen a legvégén győzte le a Vasas az Újpestet – VIDEÓ

Budapest – Hangya döntötte el a meccset, de Hermány volt a hős.

A kiesés ellen menekülő Vasas a dobogóra áhítozó Újpestet fogadta az Illovszky-stadionban. A két együttes kissé álmosan kezdte a találkozót, de harcosabbnak az angyalföldiek tűntek az első percekben.

 

A folytatás már inkább a lilákról szólt, és Hermányról a hazaiak kapusáról, aki többször is bravúrral tartotta a 0–0-s állást. És ahogy ilyenkor lenni szokott egy némileg ártalmatlan szituációból megszerezte a vezetést a Vasas. Nem is akármilyen góllal, hiszen Ádám Martin nem finomkodott, közel 30-ról hatalmas gólt ragasztott a mozdulni sem bíró Balajcza kapujába. Ezek után ismét Hermány került a főszerepbe, de nem újabb bravúrjaival, hanem egy bakival, az ötösön ólálkodó Andrics pedig szinte meglepődött, hogy gólt szerzett.

 

A gyors gólváltás után kezdtek ismét kiegyenlítődni az erőviszonyok, bár az újpesti Lencse és Balogh Balázs nagyon nem akart döntetlennel az öltözőbe vonulni. Előbbi csatár még bő 30 méterről is megpróbálta bevenni a hazaiak kapuját nagy igyekezetében, de terve nem valósult meg, így maradt az 1–1.

 

A szünetben csak a hazaiak cseréltek, de ez kevésbé volt érezhető, és sokáig úgy tűnt, nem tud váltani a Vasas. Hermány a hibája ellenére továbbra is csapata legjobbja volt, és ha van egy jó kapus, akkor már csak egy jó csatár kell. Oenning észrevette, hogy Risztevszki két ziccert is rontott, így bő hetven perc után cserére szánta el magát. Könyves pedig meghálálta a bizalmat. Azonban sokáig nem örülhettek a hazaiak a bravúros részeredmények, hiszen Bardhi a legjobbkor volt a legjobb helyen és egalizált.

 

A hajrában itt is, ott is voltak helyzetek, mindkét fél eldönthette volna a találkozót, ami végül a Vasasnak sikerült, miután Hangya előretörésére a 92. percben nem volt felkészülve a lilák védelme.

 

A győztes gól ellenére, Hermány Bence volt a meccs hőse, aki ugyan egyszer bakizott, de többször is hatalmas bravúrral tartotta meccsben és egyelőre az NB I-ben is csapatát.

 

Vasas-Újpest 3–2 (1–1). A mérkőzés online közvetítése a linkre kattintva olvasható!

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC