nb1.hu

River Plate intézve, a Real Madrid lemosta őket – ebbe a csapatba igazolt Dzsudzsák – videók

Pikáns meccsen mutatkozhat be a bajnokságban.

Mint korábban beszámoltunk róla, Dzsudzsák Balázs az elmúlt napokban vált pár napra klub nélküli játékossá, miután előző csapata, az al-Ittihad Kalba egyik pillanatról a másikra, a játékost is meglepve elengedte. A klub elnöke ezután úgy nyilatkozott, hogy a középpályás "nem tud már olyan teljesítményt nyújtani, amit a posztja megkövetel".

A 33 éves játékos továbbra is az Egyesült Arab Emirségekben cáfolhat rá az őt ért kemény kritikákra, hiszen Dzsudzsák országot nem, de csapatot váltott, és az al-Ain együttesében folytatja pályafutását a válogatott rekorder.

“Nagyon boldog vagyok, hogy a régió egyik legjobb csapata igazolt le.” – idézte az MLSZ a magyar válogatott csapatkapitányát.
Dzsudzsák nem túlzott kijelentésével, miszerint a régió egyik legsikeresebb csapatában folytatja karrierjét.

Habár új együttese jelenleg a 4. helyen áll a ligában, de így is jobban szerepel, mint a válogatott rekorder korábbi munkaadója, az Ittihad Kalba, amely csak a 11. a Gulf League tabelláján.

Az Al Ain-t 1968-ban alapították és gyorsan igen sikeres és népszerű csapattá vált a térségben. Az Abu Dhabiban székelő klub nyerte a legtöbb trófeát a régióban, hazája bajnokságát például 13-szor, ezzel csúcstartó is a ligában, és az egyetlen klub az országban, amely megnyerte az AFC Bajnokok Ligáját, még 2003-ban.

Nem olyan régen, 2018-ban a FIFA-klubvilágbajnokságán is részt vett a lila-fehér csapat, sőt egyenesen a döntőig jutott, ahol egy másik lila-fehér gárda, nevesül a Real Madrid verte csak meg 4-1-re.

Az Al Ain a torna elején az ausztrál Wellingot ejtette ki, a rendes játékidő után (3-3) tizenegyesekkel, majd a tunéziai Esperance csapatát ütötték ki 3-0-ra.

Az elődöntőben pedig a világ arra kapta fel a fejét, hogy az Al Ain a River Plate csapatát múlja felül és jut a Klubvilágbajnokság döntőjébe. 

Az argentinok ugyan gyorsan vezetést szereztek már a mérkőzés elején, de Dzsudzsák új klubja nem adta fel, és 2-0-ról felállva, döntetlenre mentette a meccset, majd ismét jobban rúgták a tizenegyeseket.
 

 

A döntőben a királyi gárda már túl nagy falatnak bizonyult, de így is megsüvegelendő az arab csapat teljesítménye.
 

 

Akkor még a klub kötelékéhez tartozott és legnagyobb sztárja az a Marcus Berg volt, aki a svéd válogatott tagjaként többször is szerepelt Magyarország ellen. Persze azóta is szerepelnek légiósok a csapatban: a japán válogatott Tsuksa Shiotani, a togói válogatottban 12-szer eredményes csatár, Kodjo Laba, aki a tegnapi bajnokin a 87. percben egyenlített, a brazil és a Transfermarkt által majd 5 millió euróra taksált Caio Canedo vagy honfitársa, a 19 éves Rafael Pereira.

A gárda vezetőedzője a portugál Pedro Emanuel, aki rendkívül örült Dzsudzsák érkezésének de a péntek esti, a Sardzsa elleni mérkőzésen még nem számíthatott a magyar szélsőre, aki a 10-es mezt kapta új klubjában.

 

A 108-szoros válogatottnak igen pikánsnak ígérkezhet a debütálás új klubjában: az al-Ain ugyanis egy hét múlva, éppen a játékos előző együttesével, az al-Ittihad Kalbával csap össze a bajnokságban, idegenben.

Az arab Bajnokok Ligájában előbb, akár már kedden pályára léphet a szélső.

 

Arab Gulf League, 16. forduló
Al-Ain – Al-Sharjah  1-1 (0 – 1) 

A mérkőzésen már a második percben vezetést szerzett a vendégcsapat, a brazil Caio volt eredményes, de a rangadón Dzsudzsák társai az utolsó percekben, Kodjo fejesgóljával egyenlítettek.
 

Fontos volt a hazai gárdának a pontmentés, hiszen közvetlen riválisukkal így megmaradt a pontazonosság, de az Al Ain egy mérkőzéssel kevesebbett játszott, mint a Sardzsa.

Dzsudzsák csapata a 4. helyen áll, egy ponttal lemaradva csupán az Al-Wahda (a magyar futballista legelső klubja volt az arab világban) mögött és 8 ponttal kevesebbet gyűjtve az éllovas Shabab Al Ahli-t üldözve.

Dzsudzsák új otthona, a 25.000 férőhelyes Hazza bin Zayed Stadion:

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC