nb1.hu

ZTE-DVTK: Küzdelem az életben maradásért – ELŐZETES

Nagy volt a jövés-menés a szünetben.

A tavasz kezdetével az NB I-ben, a bennmaradásért küzdő ZTE-hez látogat a DVTK.

Zalaegerszegről 5 játékos távozott a télen: Devecseri Szilárd, Miroszlav Grumics, Oleh Hologyuk, Hudák Martin és Kiss Máté. A helyükre 4 léigós érkezett, az amerikai Eric McWoods Észtországból és a nigériai Meshack Ubochioma, valamint kölcsönben a ciprusi válogatott Fanosz Katelarisz és a horvát Stjepan Ostrek. Dobos Barnabás ezt mondta el a meccs előtt:

,,A Diósgyőr jót húzott Feczkó Tamás kinevezésével, bár várhattak volna még egy hetet ősszel az edzőváltással, mert biztos vagyok benne, hogy akkor három ponttal többünk lenne. A DVTK csapata azóta sokkal masszívabb lett, valamint az átigazolási piacon is nagyon aktívak voltak, úgyhogy egy nagyon megerősödött Diósgyőrrel találkozunk. Mi is sokat léptünk előre, az ősz utolsó két bajnokiját megnyertük, az új igazolásaink plusz energiát és további lehetőségeket hoztak a csapatba, de sokat várunk az ősszel sérüléssel bajlódó Babati-Barczi duótól is, akik kezdik visszanyerni bajnoki formájukat."

Élő közvetítés az átigazolási szezon hajrájáról – Rebrov és Sannino az igazolásokról beszélt – NB1.hu

„Beindult az átigazolási szezon, hírek szempontjából meg már hetekkel ezelőtt. Eddig az nb1.hu, nb2.hu, nb3.hu oldalainkon külön vezettük a fejleményeket, melyek a linkekre kattintva bármikor elérhetőek. A tematika nem változik, a kizárólag NB II-es, NB III-as hírek továbbra is az adott oldalakon jelennek meg, ebben a hírfolyamban viszont minden fejlemény megtalálható percről percre, részletekért viszont érdemes a bejegyzésekre kattintani.

A DVTK-nál is volt bőven mozgás a téli szünetben, elhagyta a klubot Martin Juhar, Yannick Ndzoumou, Ismaila Ousman, Prosser Dániel és Bacsa Patrik. Kölcsönbe 3 magyar játékos érkezett, Egerszegi Tamás, Kiss Tamás és Molnár Gábor, valamint megvette a Diósgyőr a a kolumbiai José Ricardo Cortést és az albán Hysen Memollát. Feczkó Tamás így nyilatkozott:

,,Zalaegerszegen utoljára 44 esztendővel ez előtt nyert a Diósgyőr, ez is egy olyan hosszú sorozat, amit szeretnénk megszakítani. Ősszel már több olyan sorozatnak sikerült a végére pontot tenni, amelyek hasonló hosszúságúak voltak. Ez egy nagyon nemes feladat, hiszen a ZTE is megerősödött. Több külföldi játékost is igazoltak, akiket éles helyzetben még nem láttunk. Az edzőmeccseiken mutatott játékuk alapján tovább fejlődtek. Tavaly is nagyon jó és eredményes játékot produkáltak, hiszen az egyik legtöbb gólt szerezték a bajnokságban, inkább csak a védekezéssel voltak problémáik. Mi szeretnénk ezt kihasználni és három ponttal elkezdeni a tavaszi szezont. A játékoskeretünk most már adott. Elértük, hogy minden poszton versenyhelyzet van, ezt pedig tavasszal végig fenn tudjuk majd tartani. Ha sikerül, akkor eredményes tavaszunk lehet. Amikor Diósgyőrbe érkeztem azt mondtam, hogy a cél az, hogy kevesebb gólt kapjunk, mint az aktuális ellenfeleink. Most azt mondom, a cél immáron az, hogy minden mérkőzésen több gólt rúgjunk, mint a soros ellenfelünk."

A ZTE jelenleg 11. a bajnokságban, 17 ponttal. A DVTK a 9., 19 egységgel. A két csapat előző meccsén a Diósgyőr diadalmaskodott 1-0-ra.

A 17. forduló programja:
szombat:

Ferencvárosi TC-Paksi FC 14.55
MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 17.00
Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 17.00
ZTE FC-Diósgyőri VTK 17.00
Kaposvári Rákóczi FC-Puskás Akadémia FC 17.00
Debreceni VSC-Újpest FC 19.00 

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC