nb1.hu

Futsal: jön a magyar egyetemi sport ünnepe

Budapest – A Final Fourban a négy legerősebb fővárosi egyetemi csapat mérkőzik.

Egyre nagyobb népszerűségnek és nívónak örvend az először 2013-ban megrendezett Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság. A 2015/2016-os kiírásra a Magyar Labdarúgó Szövetség Budapesti Igazgatósága és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség együttműködésének köszönhetően minden eddiginél több, tizenegy csapat adta be a nevezését. A sorozat négyes döntője, vagyis a Final Four 2016. április 6-án lesz a Gabányi László Sportcsarnokban (Budapest, Hauszmann Alajos u. 5.), méghozzá a négy legerősebb fővárosi egyetem, BME Futsal Club, a TF SE Futsal, az NKE SE és az ELTE-Beac Futsal PPK részvételével.

 

Még 2015-ben kezdődött a lassacskán a végéhez közeledő Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság (BEFB) 2015/2016-os kiírása, amelynek keretében a tizenegy résztvevő együttes hat játéknap alatt játszotta le az alapszakasz tíz mérkőzését. A címvédő Budapesti Műszaki Egyetem elődöntőbe jutásához nem sok kétség fért, csupán egyetlen vereség mellett kilencszer nyert, és a BME-n kívül a Testnevelési Főiskola is meggyőzően gyűjtögette a pontokat, ám a harmadik, valamint a negyedik helyért ádáz küzdelem folyt. Az alapszakasz harmadikja végül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett, amely egy ponttal előzte meg az egyaránt 21 egységgel záró ELTE-Beac Futsal PPK-t és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem csapatát. Utóbbi kettő között csak a gólkülönbség döntött az ELTE-sek javára.

 

A BEFB alapját az egyetemi házibajnokságokon játszó több ezer hallgató jelenti, ezért egyértelműen kijelenthető, hogy az április 6-án esedékes Final Fourban, amely a magyar egyetemi sport ünnepének ígérkezik, a négy legerősebb fővárosi egyetemi csapat mérkőzik az aranyéremért.

 

A Final Four programja (április 6.):

12.30 – 13.30 BME FC – ELTE-BEAC PPK

13.30 – 14.30 TFSE – NKE SE

14.30 – 15. 00 Meglepetés fellépők

15.00 – 16.00 bronzmérkőzés

16.00 – 17.00 döntő

17.15 díjátadó

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC