nb1.hu

Tokmac és Isael: későn érő típusok

A szurkolók is őket találták a legjobbnak ősszel.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a klub évzáró sajtótájékoztatón említette meg, hogy a sikeres őszi szerepléshez nagy mértékben járult hozzá két olyan légiós, akiknek teljesítménye az igazolásukat követően finoman sem igazolta döntésük helyességét.

Mára azonban mind Tokmac Chol Nguen, mind Isael da Silva meggyőzte, nemcsak a klub első emberét, hanem mindenki mást is, hogy a z NB I legjobb játékosai között említhetőek.
A ferencvárosi szurkolók által csak "Tökmagnak" becézett támadó is 2019 januárjában érkezett új klubjához, ugyanúgy, mint Isael, de a kenyai születésű játékos előbb pályára léphetett a Fradi színeiben, méghozzá mindjárt egy derbivel, az Újpest elleni rangadón kapott negyed órával. 
Első góljára sem kellett sokat várni, a 3. fordulóban a Puskás Akadémia ellen volt először volt kezdő a Fradiban és mindezt góllal tette emlékezetessé. 
 

A Paks elleni győzelem alkalmával újfent betalált, és innentől stabil kezdőjátékossá vált a címvédőnél. 
Legjobb meccse a bajnokságot tulajdonképpen eldöntő, Vidi elleni mérkőzése volt, amikor is gyönyörű tekeréssel szerzett vezetést, majd róla állították ki Hadzicot
 

A 2018/19-es szezont végül 12 mérkőzéssel és négy szerzett góllal zárta.
Isael, bár csak 9 meccsen kapott lehetőséget, mégis több játszott perccel zárta az idényt, mint csapattársa.
Egyetlen gólját a bajnokság utolsó előtti fordulójában lőtte a Debrecennek.
 

Az igazi áttörést a mostani szezon hozta meg számukra, mindkét játékos stabil kezdő a Ferencvárosban, és Tokmac a Bajnokok Ligája selejtezőiben kifejezetten parádézott: előbb a bolgár Ludogoretznek lőtt gólt "oda-vissza", majd a következő fordulóban, Máltán is ő egyenlített, eldöntve ezzel gyakorlatilag a párharcot.
Az Európa-liga csoportkörébe jutó csapatban mind a hat EL mérkőzésen pályára lépett, a nemzetközi kupában összesen 14 mérkőzésen négyszer volt eredményes.

 

Isael nem kapott sok szerepet a selejtezők során, viszont az Európa Liga csoportban négy meccsen is kezdő volt, gólt a csoportmeccseken ő sem szerzett, de jó játéka több klub, például az Espanyol figyelmét is felkeltette.
A bajnokságban a vége felé lendültek bele igazán, Isael az utolsó öt meccsén négy, Tokmac pedig három gólt szerzett . A Debrecen és a Zalaegerszeg ellen mindketten betaláltak (Tokmac duplázni is tudott).
A Ferencváros a két légiós játékának is köszönhetően vezeti – egy meccsel kevesebbet játszva – az őszi tabellát. Sokan pedig féltették a csapatot a kettős terheléstől, de Rebrov eddig (a Magyar Kupából való kiesést leszámítva) sikerrel veszi az akadályokat.
A zöld-fehér hívek és a klubelnök pedig azt reméli, Franck Boli lesz a következő későn érő típus a Ferencvárosnál.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC