nb1.hu

Paks: küzdelem a bennmaradásért – ELEMZÉS

Az ősz zárása erőt adhat a csapatnak.

A tavaly idényben a Paks a középmezőnyben végzett és közelebb volt a veszélyzóna, mint a dobogó. Ennek a szezonnak azonban merészebb álmokkal vágtak neki az atomvárosiak. Még a szezon előtt távozott Csertői Aurél közös megegyezéssel, akit Tomiszláv Szivics váltott a kispadon. Nem csak a kispadra érkezett új ember, hanem a keretbe is, 7 év után visszatért Paksra Böde Dániel, aki kiszorult a Ferencváros keretéből.

A bajnokság kezdete előtt előtti formájuk bizakodásra adott okot. Hat edzőmeccset játszottak, 2 döntetlen mellett 4 győzelmet arattak, többek között játszottak a sokszor szerb bajnok Partizannal is. Azonban az első forduló után jött a hideg zuhany, a csapat kikapott a Kisvárdától idegenben. Viszont gyorsan tudtak javítani, hazai pályán 3-1-re győzték le, a hihetetlenül pocsék kezdést produkáló Honvédot. Jó formát azonban nem tudtak kialakítani, ezentúl hullámzó teljesítmény jellemezte a csapatot. Nem tudtak megragadni a középmezőnyben, egyre lejjebb csúsztak a tabellán.

November 3-án változás állt be a csapat életében, Tomiszláv Szivicset elküldték a kispadról. Az ő helyére Osztermájer Gábor megbízott edző érkezett, azonban ennyi idő alatt ő sem tudott csodát tenni. Az új edző a tizedik helyen vette át a csapatot és erről a helyezésről azóta sem tudtak ellépni. Szorosan a nyomukban van a 11., már kieső helyen álló Zalaegerszeg, mind a két csapat 17 pontot szerzett eddig. Az utolsó két fordulóban viszont mintha elindult volna valami. Idegenben verték meg a bajnoki címre pályázó Videoton, majd a szezon zárásaként hazai környezetben győzték le a szezon meglepetéscsapatát, a Mezőkövesdet. Az utolsó két hét teljesítmény bizakodást adhat a jövőre nézve, ehhez mindenképpen szükséges egy jó téli felkészülés.

A Magyar Kupáért is még harcban van a Paks, eddig 3 alacsonyabb osztályú ellenfélen léptek túl. A harmadosztályú Putnokot 5-0-ra ütötték ki, majd a megyei szinten játszó SBTC-nek gurítottak egy hetest, ám itt már kaptak egy gólt. December elején ismét kapott gól nélkül hozták le a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzést, 4 gólt rúgtak az NB III-as csapatnak. A következő körben ismét egy egy NB III-ban vitézkedő csapat vár rájuk, a Pécs vár rájuk oda-visszavágós rendszerben, aki rendelkezik már egy NB I-es skalppal.

A tavaszt a Ferencváros vendégeként kezdik, majd egy igazi ki-ki meccs vár rájuk a ZTE ellen. Minden pontra szükségük van és nagyon keményen kell küzdeniük a bennmaradásért. A Vidi és a Mezőkövesd elleni meccsekből erőt tudnak gyűjteni, ami lendületet adhat majd a csapatnak.

Eldőlhetett a Paks edzőjének a sorsa – NB1.hu

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC