nb1.hu

Storck: „Büszke vagyok arra, hogy a minap is ennyien ott voltak a meccsen”

Budapest – A szövetségi kapitány keresi a megfelelő összetételt.

Bernd Storck szerint a horvátok elleni, 1-1-es döntetlent hozó felkészülési mérkőzés legfontosabb felismerése, hogy a magyar válogatott erős csapat ellen is képes megállni a helyét.

 

A szövetségi kapitány az M4 Sport stúdiójában azt mondta, a szombati eredmény reményt ad további jó eredményekre, de nem szabad előreszaladni, lépésről lépésre kell haladni.

 

A meccsről Storck elmondta, a második félidei játékért megérdemelték a játékosok az ünneplést, az első játékrésszel azonban nem volt elégedett: visszafogott volt és túl sokat hibázott a csapat, labdabirtoklásban is többet várt a játékosoktól. "De a szünetben megbeszéltük, hogy mit kell csinálni, és ezzel a második félidőben nyomás alá tudtuk helyezni a horvátokat."

 

A kapitány szerint jó volt látni a horvátok ellen, hogy nem csak reagálni tudott a válogatott, hanem támadni is, főleg a második félidőben.

 

"Fontos, hogy a csapat nagyszerűen teljesített. Ezzel a meccsel is szerettünk volna köszönetet mondani a szurkolóknak az Eb-selejtező alatt nyújtott támogatásért. Büszke vagyok arra, hogy a minap is ennyien ott voltak a meccsen, ez reményt ad a jövőre nézve, a következő meccsre és az eb-re is" – tette hozzá a német szakember.

 

Az első félidőben bekapott gólról annyit mondott, hogy a beadásnál a belső elrendezés nem volt jó a védelemben, Mandzukic egyedül maradt. "Oda kell figyelnünk a jövőben, ezek azok a dolgok, amiken tudunk még változtatni."

 

Storck az Európa-bajnokságig hátralévő időszak feladatairól beszélve kitért a megfelelő csapatösszetétel kialakítására. "Mindenki nagyon fontos a csapat számára, nagyon jó a keret, csak meg kell találnunk a megfelelő összetételt." A támadókkal kapcsolatba kifejtette, öt csatára van a válogatottnak, folyamatosan keresi, hogy melyikük hogyan illeszkedik bele a rendszerbe, éppen ezért például Nikolics Nemanja most a bal oldalon kapott helyet.

 

A kapitány az interjúban azt is elmondta, hogy Priskin Tamásnak keresztszalag-szakadása van, ezért négy-öt hét kihagyás vár rá.

 

A magyar válogatott csoportellenfelei jellemzően több felkészülési mérkőzést játszanak, ugyanakkor Bernd Storck szerint ebből nem származik majd hátránya együttesének. "Kifejezetten olyan erős csapatokat akartam ellenfélnek, akik ellen fizikailag is meg tudjuk méretni magunkat. Sokkal fontosabb, hogy egy-egy találkozóra profi módon, százszázalékosan felkészüljünk" – mondta.

 

A horvátok elleni 1-1-es döntetlennel kapcsolatban a szövetségi kapitány leszögezte, helyén kell kezelni a felkészülési mérkőzéseket, ugyanakkor mindenképpen jobb, hogy pozitív eredményt ért el a gárda. "Bebizonyítottuk, hogy megálljuk a helyünket egy ilyen csapat ellen is, ugyanakkor látjuk a hibákat is. Sok munkánk van még az Európa-bajnokságig, apró százalékokat tehetünk még hozzá május 20-án, majd a németek elleni felkészülési mérkőzésen is" – mondta Bernd Storck, aki szerint a jelenlegi helyzet "reményt adhat a további jó eredményekre."

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC