nb1.hu

Fradista segítséggel segítették a macskákat a Rapid fanatikusai

Továbbra is kiemelten fontosnak tartják az állatok védelmét.

Örömteli és megható üzenet érkezett az nb1.hu Facebook-oldalára a délután. Mégpedig azért, mert állatok megsegítéséről van benne szó.

 

Mondani sem kell, nem túl férfias dolog gyerekeket, nőket, állatokat és növényeket bántani, mivel az esetek túlnyomó többségében a nevezettek nem képesek megvédeni magukat a magukból kivetkőzöttekkel, erősebbekkel szemben. A szervezett szurkolói szubkultúrában kiemelten lenézik azokat, akik a gyengébbet, gyengébbeket bántják. 

 

Nem mentünk fel egyetlen ultrát vagy huligánt sem, mert a jelmondatuk is az, hogy „Nem vagyunk szentek, de bűnözők sem. Egyszerűen szurkolók!”, de az is tény, hogy bőven vannak esetek, amikor segítenek vagy szinte csak ők segítenek.

Fotó: Hungarian Fanatics

Elég a természeti csapásoknál az ország lakosságának nyújtott fizikai- és anyagi áldozatvállalásaikra, kórházaknak, kiemelten gyermekkórházaknak szánt gyűjtéseikre vagy a Szurkolók az állatkínzás ellen Facebook-csoportra gondolni.

Utóbbiakról és a fradistákról is szó van az nb1.hu-nak küldött közleményben:

A hétvégén a Macskaárvaház és a korábbi civil macskamentő tevékenységünk legnagyobb, legmeglepőbb és legmeghatóbb adományát kaptuk. Egy olyan külföldi csapat adománygyűjtéséből származó alom, nedves és száraz eledel "toronnyal" leptek meg amit két autóval tudtunk leszállítani a kápolnai Macskaárvaházba. Az adománygyűjtés ötlete a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata révén indult. 

Ők posztolták a mi munkánkat, partnerségünket és ennek kapcsán egy bécsi, talán az egyik legrégebbi foci csapat Tornados nevű szurkolói klubja rendezte a gyűjtést. A focicsapat 1898-ban alakult Erster Wiener Arbeiter-Fußball-Club (Első Bécsi Munkás Football Club) néven. Majd hamarosan átkeresztelték a mai nevére, az SK Rapid Wien-re, aminek logo színe szintén zöld-fehér mint a Fradinak. 

 

Természetesen ha az állatvédelem szóba kerül az osztrák csapat is félre tesz mindent és csak a cicák érdekeit tartja szem előtt. A Tornados átadta az összegyűlt adományt a Green Monsters ferencvárosi szurkolói csoportnak, ők pedig a Szurkolók csapatának. Így szombaton két autónyi adományt kaptunk, amit a Szurkolók az állatkínzás ellen csapata, élükön Kapin Ricsi szállított le nekünk a China Martban tartott örökbefogadó hétvégénkre. 

 

Nagyon hálásak vagyunk és köszönjük ez úton is a Szurkolóknak, Kapin Ricsinek és a SK Rapid Wien Tornados szurkolói csapatának és a Green Monsters ferencvárosi szurkolói csoportnak is."

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC