nb1.hu

Ahogy megjósoltuk: parádézik a Puskás Akadémia – elemzés

Remek szériában vannak a felcsútiak.

Kilenc fordulót követően az előkelő negyedik helyet foglalja el a Puskás Akadémia az NB I táblázatán. A felcsúti együttes rajtja nem sikerült valami jól, hiszen három játéknapot követően csupán három pontot szerzett. Ezt követően magasabb fordulatszámra kapcsoltak Hornyák Zsolt tanítványai, akik hat meccs óta veretlenek a legmagasabb osztályban. A Puskás Akadémia nevéhez kötődik az eddigi szezon egyik legnagyobb meglepetése, hiszen a Ferencvárost 4-1-re győzte le a Pancho Arénában. 

"Köszönöm a csapatomnak! Láttam rajtuk a félidőben, hogy nagyon akarják a győzelmet, és azt éreztem, ez a csapat ma nyerni fog. Egyet kértem tőlük: focizzuk le a Ferencvárost! Ahogy kijöttünk a második félidőben, senkiben nem hagytunk kétséget, hogy kié a siker. Remélem, hogy ez csak a kezdet, továbbra is szeretnénk dominálni azzal a hozzáállással és belső erővel, amit ma mutattunk" – nyilatkozta Hornyák Zsolt. 

 

Ez a fényes diadal elég nagy lendületet adott a gárdának, amit igazol a Loki idegenbeli legyőzése is, vagyis Gyurcsóék az előző idény bajnokát és bronzérmesét is két vállra fektették már.

A Puskás eddig 17 találatot termelt a bajnokságban, ennél többször csak a fehérváriak vették be az ellenfelek kapuját. Az alakulat házi góllövőlistáját Gyurcsó Ádám és David Vanecek vezeti, mindkét futballista négyszer-négyszer köszönt be eddig. Érdekesség, hogy mindkét játékost a nyáron szerződtette a Fejér megyei egylet, vagyis az átigazolások jól sikerültek a klubnál. Szintén a holtszezonban csapott az elöljárók kezébe Hornyák Zsolt vezetőedző, akinek a munkája egyre jobban látszik a Puskás Akadémián. 

Hátul akadnak azért gondok a felcsútiaknál, hiszen eddig 10-szer mattolták a gárda védelmét. Azt sem tehetik ki a kirakatba, hogy csupán egy meccsen úszták meg kapott gól nélkül, a Kaposvár nem tudta feltörni a Puskás hátsó alakzatát.

A felcsútiak a hétvégén Kisvárdára látogatnak, ahol esélyük van a jó széria folytatására.

Érdekesség, hogy a szezon előtt készítettünk egy elemzést, amelyben a Puskás Akadémiának szép jövőt jósoltunk. 

Újpestre legalább 3 játékos kellene, fanatikus a Puskás új edzője – helyszíni riport – NB1.hu

 

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC