nb1.hu

Gulácsi-parádé a Bayern ellen – a magyar kapus reakciója

Értékes pontot szereztek a címvédő ellen.

A német bajnokságban szuperrangadót rendeztek a hétvégén. A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató Leipzig a Bayern Münchent látta vendégül. A bajorok már a meccs elején megszerezték a vezetést Lewandowski góljával, de a hazaiak az első félidő hajrájában büntetőhöz jutottak, amit Forsberg értékesített. A második játékrész már nem hozott több gólt, így a két csapat megosztozott a pontokon. Az 1-1-es döntetlen után a lipcseiek őrzik első helyüket a táblázaton.

Gulácsi egyébként több nagy védést is bemutatott a szombati meccsen. A magyar válogatott kapus ezen a találkozón is bebizonyította, hogy sokan joggal tartják a Bundesliga egyik legjobb hálóőrének.

"Úgy érzem, megérdemelten szereztünk pontot. A szünet után feljavult a játékunk. Az első félidőben eléggé hektikusak voltunk, és túl sokat hibát vétettünk.

A második játékrészben kreatívabbá vált a játékunk, több helyzetet is kidolgoztunk. Annak is örülök, hogy a védéseimmel hozzájárultam a pontszerzéshez" – nyilatkozta Gulácsi.

 

Gulácsiék edzője, Julian Nagelsmann szerint nagyon rosszul kezdték a mérkőzést, de a második játékrészben nyújtott teljesítményükre nyugodtan alapozhatnak a folytatásban. 

A Bayernnek a hosszabbításban is volt lehetősége a gólszerzésre, de Niklas Süle próbálkozását kifogta Gulácsi. Süle elmondta, bántja, hogy nem tudott túljárni a magyar kapus eszén. 

"A jó dolgokat el kell raktároznunk, míg a hibáinkat ki kell elemeznünk" – fogalmazott Neuer, míg Thomas Müller hozzátette, csalódásként élte meg a döntetlent.

Gulácsi mellett Orbán is végigjátszotta a találkozót. A Leipzig kedden a Benfica otthonában vendégeskedik BL-meccsen.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC