nb1.hu

Puskás Akadémia-Topolya: sima győzelem

Bő félóra alatt eldőlt a találkozó.

A Puskás Akadémia beszámolója:

"Nemzetközi felkészülési mérkőzésen a szerbiai első osztály listavezetője, a Topolya SC 2–0-ra győzött a mieink ellen a Pancho Arénában.

 

Két perc sem telt bele, s máris gólhelyzetet alakítottunk ki a szerb szuperliga listavezetőjének kapuja előtt: egy bal oldali akció végén a jobbösszekötő helyén Tamás Nándor érkezett, ám lövését sikerült blokkolniuk a vajdasági védőknek. A 17. percben már ziccert sikerült kialakítanunk: Tamás húzta meg a jobb szélt, lapos centerezésére David Vanecek érkezett, de lövését sikerült hárítania Nemanja Jorgicsnak.

Pörgött a meccs: egy perccel később Nenad Lukics került nagy helyzetbe – Tóth Balázs védett nagyot –, majd az ellenakció végén Gyurcsó Ádám emelt a kapufa érintésével a háló tetejére. A félidő közepén aztán vezetést szerzett a Topolya: egy bal oldali akció végén a középen üresen érkező Erszan Rovcsanin vette be a kapunkat (0–1). Kisvártatva egyenlíthettünk volna: ismét Tamás célozta meg a TSC kapuját, de tizennyolc méteres bombáját bravúrral hárította Jorgics. A 34. percben viszont már kétgólos topolyai vezetés állt az eredményjelzőn: Borko Duronjics próbálkozott ollózással a tizenhatosunkon belül, labdája Lukics elé került, aki tíz méterről nem hibázott (0–2). A félidőt mi zárhattuk volna góllal, ám egy szép Tamás–Fülöp–Gyurcsó összjáték végén Jorgics kivetődve menteni tudott.

Az első játékrészben látott csapatból mindössze hárman maradtak a mieinknél a második negyvenöt percre, melynek első negyedórájában két lesgólt is szereztünk, ám érvényes találatot továbbra sem jegyezhettünk fel a mi oldalunkon. A túloldalon a 71. percben az első gólt szerző Rovcsanin próbálkozott a duplázással, de távoli bombája kevéssel elkerülte a jobb alsó sarkot. A meccs hajrája felé közeledve némelyest visszaesett az iram, s ezzel a lehetőségek száma is – egy Puskás-kontra végén még Ján Vlasko durrantott a kapu mellé –, vendégeink kétgólos sikerrel távoztak a Pancho Arénából.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC–Topolya SC 0–2 (0–2)

Gól: Rovcsanin (22.), Lukics (35.)

Sárga lap: Milicsevics (33.)

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Hegedűs J., Spandler, Bokros, Urblík, Fülöp L., Sós B., Tamás N., Gyurcsó, Vanecek. Csereként pályára lépett: Major, Nagy Zs., Van Nieff, Vlasko, Magyar Zs., Madarász, Knezevic, Vörös T.
TSC: Jorgics – Varga, Grabezs, Skopljak, Brankovics, Tomanovics, Sinkovits, Milicsevics, Rovcsanin, Duronjics, Lukics. Csereként pályára lépett: Antonics, Tumbasevics, Ponjevics, Pantovics.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC